Ezinede şiddetli rüzgar

Ezinede şiddetli rüzgar -Kızıltepe köyünde, namaz sırasında cami minaresinin külah kısmı uçtu -Kaymakam Karabulut: Tam namaz esnasında olan bir olay. Caminin içine de düşebilirdi. Allahtan o gerçekleşmemiş -Köylüler bunu


ÇANAKKALE (A.A) - Ezine ilçesine bağlı Kızıltepe köyünde, şiddetli rüzgar nedeniyle cemaat namaz kıldığı sırada cami minaresinin külah kısmı düştü.
     Dün gece etkili olan şiddetli rüzgar, Kızıltepe, Çınarköy ve Pazarköyde hasara neden oldu. Rüzgardan en fazla etkilenen Kızıltepe köyünde, camide cemaatin namaz kıldığı sırada minarenin külah kısmı düştü. Köydeki 4 ev ile 1 ağılın ise çatıları uçtu.
     Kaymakam Cengiz Karabulut, Kızıltepe köyünde yaptığı incelemenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam İlçe Jandarma Komutanlığı ve muhtarlıklardan gelen bilgiler doğrultusunda 3 köyde sıkıntı yaşandığını belirlediklerini söyledi.
     Yaşanan olayın sevindirici tarafının herhangi bir can kaybı ile yaralanmanın olmayışı olduğunu kaydeden Karabulut, Kızıltepede cami minaresinin külah kısmının uçtuğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Allahtan o esnada yoldan geçen kimse olmadığı gibi, tam namaz esnasında olan bir olay. Caminin içine de düşebilirdi. Allahtan o gerçekleşmemiş. Zaten o köyde yeni bir cami yapma projemiz vardı. Bu vesileyle o projemize de hayat kazandıracağız. Kızıltepe köyünde 4 ile 1 ağılda hasar var. Çatılar uçmuş. Aynı şekilde Pazarköyde birkaç ağıl ve evde hasar olduğuna yönelik bilgiler geldi. Pazarköyde maalesef 4 adet küçükbaş hayvan telef olmuş. Yine can kaybı yok. Şu anda İl Afet Acil Müdürlüğü yetkilileri köylerde hasar tespiti yapıyor. Biz de ilgili daire müdürü arkadaşlarımızla yerinde incelemelerde bulunmak üzere köylerimize gittik.
     Karabulut, zarara yol açan olayın köylülerin ifadesine göre hortum olduğunu belirterek, Biliyorsunuz dün çok şiddetli bir rüzgar vardı. Köylüler bunu hortum olarak nitelendiriyor ama onunla ilgili sağlıklı bir tespit bize henüz ulaşmadı diye konuştu.
     Kızıltepe köyü muhtarı Nazım Çelik ise akşam camide namaz kıldıkları sırada kuvvetli rüzgar çıktığını, minarenin külah kısmını uçurduğunu belirterek, Namazı bitirdikten sonra çıktık, her yerde su var. Evlerin çatıları uçmuş. Onlarla mücadele ettik. Çok şükür can kaybımız yok dedi.
     Bu arada Lapsekide de etkili olan lodos nedeniyle bir hayvan damının çatışı uçtu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ezinede şiddetli rüzgar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER