Ezinede kuvvetli yağış

Ezinede kuvvetli yağış -Akçin Çayının taşmasıyla bazı okullar ile hükümet konağını su bastı -Gökçebayır köyünde yıldırım isabet eden bir ev yandı


ÇANAKKALE (A.A) - Ezine ilçesinde, kuvvetli yağış nedeniyle Akçin Çayının taşması sonucu bazı okullar ile hükümet konağını su bastı. Gökçebayır köyünde yıldırım isabet eden bir ev, tamamen yandı.
     İlçe merkezinde etkili olan yağış nedeniyle Akçin Çayının taşması sonucu, Cevatpaşa Ortaokulu, 75. Yıl İlkokulu, hükümet konağı, Çifte Havuzlar Parkı, 22 Eylül Futbol Sahası ile birçok ev ve iş yerini su bastı.
     Öte yandan Yenioba köyünde, sel suları nedeniyle evlerinde mahsur kalan 4 aileyi, jandarma ekipleri kurtardı. Köydeki hayvan damları ve tahıl depolarında da büyük çapta maddi zarar meydana geldi.
     Gökçebayır köyünde ise Hasan Ercana ait ev, yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangında tamamen yandı. Can kaybının yaşanmadığı yangın, Geyikli Belediyesi itfaiye ekipleri ile köylülerin müdahalesiyle diğer evlere sıçramadan söndürüldü.
     Geyikli, Mahmudiye yolu da sel suları nedeniyle trafik bir süre kapandı. Tavaklı köyü yakınlarındaki yollarda da trafik bir süre aksadı.
     Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle bazı köy yollarında sorunlar yaşandığını, karayolları ile İl Özel İdare ekiplerinin sıkıntı yaşanan bölgelerde çalışma yaptığını söyledi.
     Köylere giderek incelemelerde bulunduğunu ifade eden Karabulut, Lokal olarak bazı yollarda sıkıntılar bulanmakla beraber çok ciddi bir sorun gözükmüyor. Mahsur kalan vatandaşlarla ilgili zaman zaman bilgiler geliyor. Ekiplerimiz müdahale ediyorlar dedi.
    
     Muhabir: Birol Güngördü / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ezinede kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER