Ezinede kurban bayramı tedbirleri

Ezinede kurban bayramı tedbirleri


ÇANAKKALE (A.A) - Ezine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurban bayramı tedbirleri alındı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut Akmaz, ilçede kurulan geçici kurban satış alanının kurban satışı yapacak vatandaşlara hizmet vermeye başladığını söyledi.
     Akmaz, görevli ekipler tarafından yapılan incelemeler kapsamında bayram boyunca yapılacak kesimler ve ilçeye girecek hayvanlar kontrol altında tutulacağını belirterek, Kontroller ve denetimler kapsamında kurbanlık hayvanların kulak küpeleri ve pasaportlarının kontrol edilecek. Ayrıca köylerde yapılan çalışmalarda da küpelenmemiş hayvanlara küpe takma işlemlerine de devam ediliyor dedi.
     Trakyaya hayvan geçişlerinde uygulanan tedbirlerin ve özel izinli geçiş uygulamasının devam ettiğini hatırlatan Akmaz, Bu kapsamda kaçak geçişleri önlemek amacıyla Yeniköy Limanı ve Dalyan Limanında Su Ürünleri Kooperatifleri aracılığıyla, kolluk kuvvetleri iş birliği ile gerekli kontrollerin sürdüğü, nöbet ve devriye işlemlerinin uygulanmasına devam edilecek. Vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ezine / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ezinede kurban bayramı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER