Ezinede, iyi tarım uygulamaları sertifika töreni

Ezinede, iyi tarım uygulamaları sertifika töreni


ÇANAKKALE (A.A) - Ezinede, iyi tarım uygulamaları sertifika töreni düzenlendi.
     Bozköyde düzenlenen törende zeytin üretiminde 15 zeytin üreticisine iyi tarım uygulamaları, 5 üreticiye de organik tarım sertifikası verildi.
     Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, törende yaptığı konuşmada, sertifika alan üreticileri kutlayıp, bunun diğer üreticilere örnek olmasını diledi. Karabulut, bu tip tarımsal çalışmalarla Ezinenin peynirde olduğu gibi zeytin ve zeytinyağı, diğer meyve ve sebze üretiminde de marka ilçe olacağını söyledi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş ise iyi tarım ve organik tarımın avantajlarını dikkate alarak Çanakkalede yaygınlaşması için yayım çalışmaları ve projeler yaptıklarını belirterek, Çanakkale, özellikle yaş sebze ve meyve üretiminde büyük bir potansiyele sahip. İlimizin sahip olduğu bu potansiyel en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Organik ve iyi tarım uygulamalarındaki gelişmeler sayesinde, meyve ve sebze üretimi ile ihracatımız ivme kazanacak, iç ve dış pazara güvenilir ürün sunulmuş olacak diye konuştu.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Başak Egesel, 20 üreticinin yaklaşık 2 bin dekarda sertifika aldıklarını ifade ederek, Körüktaşı ve Gökçebayır köylerinin de devreye girmesiyle organik tarım kapsamında sertifikalandırmanın yaklaşık 3 bin dekara yükseleceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Birol Güngördü / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Ezinede, iyi tarım uygulamaları sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER