EXPO İzmir heyetinin Atina ziyareti

EXPO İzmir heyetinin Atina ziyareti -İzmir Valisi Kıraç: İki gün süren ziyarette Atinayla yapılacak işbirliğini ele aldık


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO İzmir heyetiyle Yunanistana yaptıkları 2 günlük ziyarette Atinayla yapılacak işbirliğini ele aldıklarını bildirdi.
     EXPO İzmir 2020 Basın Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, aynı zamanda EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu, Yürütme Komitesi Başkanı olan Vali Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Aziz Kocaoğlu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyesi Serpil Alpmanın da aralarında bulunduğu heyet, Atinaya ziyaret gerçekleştirdi.
     Heyet, Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, Kalkınma, Rekabet, Altyapı, Ulaştırma ve Şebekeler Bakan Yardımcısı Panayotis Miterakis, Atina Belediye Başkan Yardımcısı Fotis Provotas, Attika Bölge Valisi Yannis Sgurosla görüştü.
     Yunanistan ziyaretinin son derece yararlı geçtiğini belirten İzmir Valisi Kıraç, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     İki gün süren ziyarette Atinayla yapılacak işbirliğini ele aldık. Bilindiği gibi iş adamlarımız Atina ile ticari faaliyetlerimizin ve işbirliğimizin arttırılması için sürekli girişimlerde bulunuyor. Sürecin daha sağlıklı ve verimli gelişmesi adına stratejik çalışmaları ele aldık.
     Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, İzmiri yakından tanıyor. Her iki ülke insanının ortak hikayelerinin bulunduğunu, Ege kıyısında yaşayan bu halkların ortak kültürel, sosyal değerlere sahip olduğuna vurgu yaptı. 20 Kasım 2012de İzmirdeki toplantıya davet ettik. Çeşitli konularda karşılıklı deneyimlerimizi paylaştık. Yunan halkı ve hükümetinin İzmirin gelişmesi adına sürdürülecek global projelere çok yakın durduklarını gözlemledik. Yakın komşumuzla işbirliğimiz devam edecek.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber EXPO İzmir heyetinin Atina ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER