EXPO 2020ye doğru

EXPO 2020ye doğru -Maliye Bakanı Şimşek: -Hükümet olarak İzmirin bu uluslararası yarışmada birinci gelmesi için her türlü desteği veriyoruz


İZMİR (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet olarak EXPO 2020nin İzmirde yapılması için her türlü desteği verdiklerini söyledi.
     İzmir Valisi Cahit Kıraçı makamında ziyaret eden Bakan Şimşeke, kentin EXPO 2020 adaylığıyla ilgili brifing verildi.
     Maliye Bakanı Şimşek, basına kapalı gerçekleştirilen brifing sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaret ettiği ülkelerde İzmirin EXPO 2020 adaylığı için destek istediğini belirtti.
     Kentin adaylık çalışmalarının oldukça ileri olduğunu gördüğünü ve takdir ettiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:
     EXPO adaylığı için gerekli maddi desteği hükümet olarak veriyoruz. Hükümet olarak İzmirin bu uluslararası yarışmada birinci gelmesi için her türlü desteği veriyoruz. Bir Maliye Bakanı olarak, şahsen gittiğim ülkelerde bu konuyu gündeme getirip meslektaşlarımızın desteklerini isteyeceğiz. Birkaç kritik ülke önerisi var. Fırsat bulursak o ülkeleri özel ziyaret edip İzmir için özel destek isteyebiliriz. Ben bu konudaki çalışmaları nedeniyle valimize teşekkür ediyorum. Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı olarak yürüttüğümüz çalışmalar var. Onun dışında da nereye seyahat edersek destek istenebilir.
     İzmir Valisi Kıraç ise EXPO 2020nin bütçelendirilmesi konusunda Bakan Şimşekin büyük desteklerini gördüklerini belirterek, EXPO konusunda yapacağımız çalışmaları sayın bakan ile paylaştım. Bakanlık olarak ilişkili oldukları ülkelerde lobi faaliyetleri yapmalarını arz ettik. Sayın bakanımız da memnuniyetle kabul etti dedi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER