EXPO 2016 Antalya

EXPO 2016 Antalya -Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu: -EXPO 2016 Antalya, bilgiye dayanmayan olumsuz yaklaşımlara, kişisel ego ve hırslara feda edilmeyecek kadar önemli bir organi


ANTALYA (A.A) - Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, EXPO 2016 Antalya, bilgiye dayanmayan olumsuz yaklaşımlara, kişisel ego ve hırslara feda edilmeyecek kadar önemli bir organizasyondur dedi.
     Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, EXPO 2016 Antalya süreci ile ilgili basında yer alan kişisel bazı değerlendirmeleri üzülerek izlediğini kaydetti. Yapılan açıklamaları, yersiz ve haksız diye nitelendiren Bağdatlıoğlu, EXPO 2016nın, Antalya için hayati öneme sahip olduğunu, projenin siyaset üstü, kişisel çıkarlardan uzak, yerel ve merkezi idarenin ortak hareket etmesiyle başarıya ulaşacağına inancını vurguladı.
     Kentin geleceği için yapılan çalışmalarda başta siyasiler olmak üzere, kanaat önderlerinin birlikte hareket etme becerisini gösterebileceğini her fırsatta dile getirdiklerine değinen Bağdatlıoğlu, açıklamasında, Birlikte hareket etme kültürünü bireysel kaygılara indirgemek olsa olsa resmin bütününü görememektir dedi.
     Bağdatlıoğlu, EXPO 2016 ile ilgili bugüne kadar yapılan bütün çalışmaların, 15 Mart 2010 tarihli valilik yönergesi ile kurulan, Antalya Valiliği başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası ve Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini içinde barındıran EXPO İcra Kurulunun oy birliği ile aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleştiğine dikkati çekti.
     5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun çerçevesinde faaliyetlerini yürüten Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin, tüm harcamalarını usulüne uygun olarak yaptığını kaydeden Bağdatlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     EXPO 2016 ile ilgili harcamalar ise başkanlığını sayın valimizin yaptığı EXPO İcra Kurulunun oy birliği ile alınan kararlar doğrultusunda yapılmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında birçok önemli projeyi hayata geçiren ve yürüten kurumumuz, türlü karar ve harcama belgelerine sahiptir. Kurumumuzda her türlü belge ve kurumsal hafıza mevcuttur. Bu belgeler, ilgili kurum ve kuruluşların denetimine açıktır. Antalyanın ve Türkiyenin geleceği adına büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm EXPO 2016 Antalya projesine ilişkin tüm tasarruflarımız, Antalyaya pozitif değer katacağına olan inancımızın bir sonucudur. EXPO 2016 Antalya, bilgiye dayanmayan olumsuz yaklaşımlara, kişisel ego ve hırslara feda edilmeyecek kadar önemli bir organizasyondur. EXPO 2016, Antalya ve Türkiye için önemli bir kalkınma projesidir. EXPO 2016nın ülkemiz ve Antalyamıza katkı sağlaması için her kesimin pozitif katkı sağlaması, öneri ve proje geliştirmesi gerekir. Dün olduğu gibi yarın da Antalya ve Türkiye için önemli olan bu büyük organizasyona elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğimizi bir kere daha yineliyorum. Ötekileştirmeden birlik ve beraberlik ruhuyla yapılan çalışmaların daha verimli olacağına olan inancımı ifade ederken, yaşanan bu tatsız değerlendirmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
    
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER