Evlerinin karşısındaki okula 4 kilometre yürüyerek

Evlerinin karşısındaki okula 4 kilometre yürüyerek ulaşıyorlar -İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesindeki vatandaşlar, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonu öncesinde 300 metre uzaklıktaki ilköğretim okuluna çocuklarının 4 kilometre yürüy


SAMSUN (A.A) - Samsunun İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesindeki vatandaşlar, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonu öncesinde 300 metre uzaklıktaki ilköğretim okuluna çocuklarının 4 kilometre yürüyerek ulaşması nedeniyle köprü istedi.
     İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesinin hemen karşısındaki Dereler İlköğretim Okuluna köprü yapılması amacıyla başvuran ve talepleri yerine getirilmeyen vatandaşlar, Mert Irmağı içinde toplanarak mahallelerine köprü yapılması istedi.
     Güzeldere Mahallesi Muhtarı Seyfettin Algül yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim, öğretim sezonu öncesinde mahallelerindeki köprü sorunun tekrar baş gösterdiğini söyledi.
     Çocuklarının köprü olmadığı için her gün evlerinin karşısındaki okula gidiş geliş 8 kilometre yürüyerek ulaştığını belirten Algül, Sıcak havalarda çocukları ırmaktan kestirme olarak sırtımızda geçiriyoruz. Ama kışın suların yükselmesiyle birlikte çocuklarımız mahallenden 2 kilometre uzaklıktaki köprüye kadar yürüyor, sonra tekrar 2 kilometre okula gitmek için geri yürüyor. Sadece okula ulaşabilmek için 4 kilometre yol katediyorlar, yine ders bitiminde aynı şekilde evlerine ulaşabilmek için 4 kilometre yürüyorlar dedi.
     Muhtar Seyfettin Algül, velilerin servis parası verecek durumlarının olmadığını, 45 öğrencinin ve velilerin her gün hayatlarını hiçe sayarak ırmaktan geçtiğini ifade etti.
     8 yıldır mahallerinden okula geçiş için yaya köprüsü yapılması için mücadele verdiklerini dile getiren Algül, merkezdeki okulun köye 300 metre uzaklıkta olmasının olayı trajikomik hale getirdiğini belirtti.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Anıl Kuru
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Evlerinin karşısındaki okula 4 kilometre yürüyerek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER