Evlerden terasa çıkmak için pratik yöntem

Evlerden terasa çıkmak için pratik yöntem geliştirdiler -Düzcenin Akçakoca ilçesinde, evlerinden teras katına geçişleri rahatça sağlamak için geliştirdikleri Vara-geleler köylülere büyük kolaylık sağlıyor (Fotoğraflı-Görünt


DÜZCE (A.A) - Düzcenin Akçakoca ilçesinde, evlerinden teras katına geçişleri rahatça sağlamak için geliştirdikleri Vara-geleler, köylülere büyük kolaylık sağlıyor.
     Akçakoca ilçesine bağlı Çayağzı köyünde yaşayan köy halkı, evlerinin yanına yaptıkları teraslara rahat ulaşım sağlamak amacıyla vara-gele adında tahta merdivenler yaptı. 10-15 metre yüksekliğindeki vara-geleler sayesinde terasa kolaylıkla ulaşan vatandaşlar, burada hem halı yıkıyor hem de rahatça oturmanın keyfine varıyor.
     Köyde yaşayan Tolga Şen, AA muhabirine dedelerinin 70 yıl önce evle teras arasında rahat ulaşım sağlamak amacıyla tahtaları bir araya getirerek merdiven yaptığını belirterek, adını vara-gele koydukları bu teknikle terasa ulaşmada kolaylık yaşadıklarını söyledi.
     Burada hem halı yıkadıklarını hem de temiz havalarda oturduklarını kaydeden Şen, Bu terasın altında odunları koyduğumuz depomuz var. Bu şekilde kullanıyoruz. Biraz tehlikeli oluyor ama 70 yıl önce dedelerimiz tarafından yapılmış. Birkaç kez ağaçlarının çürümesinden dolayı değişti. Biz de bu şekilde kullanmaya devam ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Evlerden terasa çıkmak için pratik yöntem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER