Ev alırken incelemeye bodrumdan başlayın

Ev alırken incelemeye bodrumdan başlayın -BİTÜDER Başkanı Karahan: Ev alırken, binalarda su yalıtımı olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Başkanı Burhan Karahan, ev satın alırken, binalarda su yalıtımı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
     Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, ev satın alırken öncelikle incelemeye bodrum katından başlanılması gerektiğini belirterek, şu bilgileri aktardı:
     Ev alırken incelemeye öncelikle bodrum katından başlayın. Eğer binanın bodrum katı küf ve rutubet kokuyorsa, duvarlarda siyah lekeler varsa o binada su yalıtımı yok demektir. Bu da binanızın taşıyıcı duvarlarının yıllar içerisinde zayıflayacağı ve depreme dayanıksız hale geleceği anlamına geliyor.
     Karahan, satın alınacak binanın zemin etüdünün iyi yapılmış ve deprem yönetmeliklerine uygun inşa edilip edilmediğine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, su yalıtımının da depreme karşı binaların en önemli koruyucusu olduğunu ifade etti.
     Su yalıtımı olmayan binaların taşıyıcı duvarlarının içindeki demirlerin yıllar içerisinde paslanma nedeniyle çürüdüğünü anlatan Karahan, Türkiyede önümüzdeki 20 yılda 14 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında elden geçirileceğini belirterek, kentsel dönüşümün depreme daha dayanıklı binaların yapılabilmesi için çok önemli bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ev alırken incelemeye bodrumdan başlayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER