ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzer:

ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzer: -Myanmarda yaşanan iç çatışma, etnik kıyım ve yoksulluk nedeniyle Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar büyük bir insanlık dramı yaşıyor


EDİRNE (A.A) - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çetin Uzer, Myanmarda yaşanan iç çatışma, etnik kıyım ve yoksulluk nedeniyle Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar büyük bir insanlık dramı yaşıyor dedi.
     Uzer, yaptığı yazılı açıklamada, Myanmarda yaşayan Müslümanların ülkedeki olaylar nedeniyle zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.
     Myanmarın Arakan bölgesindeki Müslümanlara yardım edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzel, şunları kaydetti:
     Myanmarda yaşanan iç çatışma, etnik kıyım ve yoksulluk nedeniyle Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar büyük bir insanlık dramı yaşıyor. Myanmar Müslümanlarına gerekli yardım ve desteği sağlamak amacıyla Türk Kızılayı yardım kampanyası başlattı. Korku ve gözyaşları içinde yurtlarından ayrılan, eşlerinden ve çocuklarından ayrı düşen, camileri, evleri yakılan ve işkencelere maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İlimizin bu kampanyaya desteğini esirgemeyeceğine inanıyorum. Kampanyaya destek vermek isteyen üyelerimiz ve Edirneliler, tüm bankalardaki Kızılay hesaplarına diledikleri tutar kadar nakdi yardım yapabilirler.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER