Et ve et ürünleri hijyen uygulamaları

Et ve et ürünleri hijyen uygulamaları semineri


AĞRI (A.A) - Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, et ve et ürünleri satan küçük işletmeler için hijyen uygulamaları konusunda seminer verdi.
     Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Mustafa Alper Çimen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yaptığı seminerde, bitki sağlığı, gıda sağlığı ve yem kanunu çerçevesinde bilgi verdi.
     Çimen, iş yerlerinde iyi hijyenin sağlanmasıyla gıda güvenirliği ve insan sağlının korunmasının önemli olduğunu belirterek, et ve et ürünleri satan, depolayan ve dağıtımını yapan kasap ve şarküteri gibi küçük ölçekli gıda iş yerleri ve bu iş yerlerinde çalışan personelin hijyen konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
     Gıda işletmelerinin kayıt ve onayı noktasında yönetmenlik hakkında bilgi veren Çimen, Bazı maddelerde değişiklik yapıldı. Bu çerçevede işletme kayıt ve onay işlemleri için istenilen zorunlu belgeler arasında yer alan iş yeri açma ve çalışma ruhsatı son düzenlemeler ile zorunlu evraklar arasından çıkarıldı dedi.
    
     Muhabir: Metin Göktekin / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Et ve et ürünleri hijyen uygulamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER