Espiye İlçe Müftüsü Yazıcı:

Espiye İlçe Müftüsü Yazıcı: -Ramazan ayını zekat, fitre ve sadaka vererek süsleyelim


GİRESUN (A.A) - Espiye İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Ramazan ayını zekat, fitre ve sadaka vererek süsleyelim dedi.
     Yazıcı, yaptığı açıklamada, ramazan ayının oruç ve ibadetin yanında yardımlaşma, dertlilerin derdini azaltma, sevinçleri artırma ayı olduğunu belirtti.
     Zekat ve fitrenin dayanışmanın en önemli dini unsurlarından biri olduğunu ifade eden Yazıcı, Fakirlerin, yoksulların bayram sevincini yaşamaları ve bereketinden istifade etmeleri için gücü yeten kimseler mallarından zekat ve fitre vermelidir. Ramazan ayını zekat, fitre ve sadaka vererek süsleyelim dedi.
     Yazıcı, zekatın, zenginin malındaki fakirin hakkı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Zenginin zekatını verirken, lütfeder gibi değil, fakirin malındaki hakkı olarak vermesi gerekmektedir. Zekatın malı temizlediği gibi aynı zamanda verenin gönlünü de aydınlatmaktadır. Zekat verme sosyal bir hadisenin dışında aynı zamanda müminin ruhunun ve kalbinin moral değerlerinin yükselmesine, vermenin mutluluğunu yaşamasına da vesile olmaktadır.
     Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl asgari fitre miktarını 8.50 lira olarak belirlediğini ifade eden Yazıcı, daha fazla verebilecek kimselerin istedikleri oranda fitre verebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Espiye İlçe Müftüsü Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER