ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen:

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: -Üniversitelere ayrılan kaynaklar, eskiden pastanın belli dilimleriymiş. Şimdi pasta değil, pastırmanın dilimi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Üniversitelere ayrılan kaynaklar, eskiden pastanın belli dilimleriymiş. Şimdi pasta değil, pastırmanın dilimi dedi.
     Gönen, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti (EGC) yönetim kurulunun ziyaretinde yaptığı konuşmada, üniversitelere herkesin değer vermesi gerektiğini söyledi.
     Üniversitelere, olur olmaz isnatlarda bulunmamalıyız diyen Prof. Dr. Gönen, Üniversitesi kalkınmamış, toplumu kalkınmış bir ülke gösterebilir misiniz- O bakımdan üniversiteye herhangi bir olumsuz isnat, haksızlık, kendi geleceğimizi karartmak olur. Bunlarla ilgilenirken, bilimsel çalışmalarımızı bir kenara bırakmak durumunda kalıyoruz diye konuştu.
     Gönen, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu çıkarılırken 26 üniversitenin bulunduğunu bildirerek, şöyle devam etti:
     Bugün, 171 üniversite var. Üniversitelere ayrılan kaynaklar, eskiden pastanın belli dilimleriymiş. Şimdi pasta değil, pastırmanın dilimi. Bir taraftan bakınca arkası görünüyor. Eskişehirliler olarak üniversitelerimize sahip çıkmamız gerekiyor.
     ESOGÜnün 1970 yılında kurulduğunu, 1993 yılında Anadolu Üniversitesinden ayrılırken 2 bin 563 boş akademik kadrosu bulunduğunu açıklayan Prof. Dr. Gönen, Zamanın rektörü, bundan kaç tanesini bize lütfetti biliyor musunuz- Sadece 107. Şimdi kadro için tırmalıyoruz. Bize 5 yılda bir, 300 kadro veriliyor ifadelerini kullandı.
     Gönen, bu yıl üniversiteye yüzde 41 yatırım bütçesi artışı sağlandığını ve böylece 9 yeni binanın temelini atacaklarını anlattı.
     Ayrıca Bademlik ve Kızılinlerde fizik tedavi merkezleri kurmayı planladıklarını belirten Gönen, üniversitenin Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde nisan ayının ikinci haftasından sonra hizmete girmesi planlanan yeni MR cihazıyla, günler ve aylar sonrasına randevu döneminin sona ereceğinin müjdesini verdi.
    
     -Meşelik Yerleşkesinin ortasından fay geçmiyor-
    
     Öte yandan, Meşelik Yerleşkesinin ortasından fay geçmediğini vurgulayan Prof. Dr. Gönen, Afet İşleri Genel Müdürlüğünce bilimsel araştırma sonucu yıllar önce kaldırılan sözde fay varlığı kararının, buna rağmen halen kentin imar planında gözüktüğünü, bunun da Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından plandan çıkarılması gerektiğini aktardı.
     Prof. Dr. Gönen, bir gazetecinin Eskişehir, üçüncü üniversiteyi kaldırır mı- sorusunu, Bu, hangi açıdan baktığınıza bağlı. Biz genel olarak temel ve teknik bilimler ağırlıklıyız. Anadolu Üniversitesi ise sosyal bilimler ağırlıklı. Bunun dışında bunlarla rekabet etmeyecek... Aynı alanda iki üniversite kurmanın bir anlamı yok diye yanıtladı.
     Gönen, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
     EGC Başkanı Yılmaz Karaca da Eskişehir Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunun 60. yıl dönümünün kutlandığını anımsatarak, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Göneni cemiyet merkezine davet etti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER