ESOGÜ Anjiyografi Ünitesi ve Beyin Krizi

ESOGÜ Anjiyografi Ünitesi ve Beyin Krizi Merkezi açıldı -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: -Hastanemizi, bölgemizin ve Eskişehirin yıldızı olarak parlatacağız


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, yeni Anjiyografi Ünitesi, Beyin Krizi Merkezi ve yenilenen Nöroloji Servisi hizmete açıldı.
     ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Yemekhanesindeki açılışta yaptığı konuşmada, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan yeniliklerin sadece bir başlangıç olduğunu kaydetti.
     Hastanenin 3 yıl içerisinde tepeden tırnağa yenileneceğini ifade eden Prof. Dr. Gönen, şöyle konuştu:
     3 yıl sonunda her odası en fazla 2 yataklı, tuvaletli ve banyolu olacak şekilde yapacağız. Hastanemizi, bölgemizin ve Eskişehirin yıldızı olarak parlatacağız. Beyin Krizi Merkezinin, proje olarak hazırlanması sonucunda, Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığından kaynakları TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcının hizmetleriyle elde ettik. Kendisine teşekkür ediyorum. Hastanenin poliklinik girişi, günü birlik kemoterapi ve hemodiyaliz üniteleri de 2013 yılına kadar yenilecek.
     Avcı da anjiyografi ünitesinin kurulmasının tek başına kendi çabasıyla olmadığını, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhanın da kendilerine destek olduğunu bildirdi.
     Can da Eskişehirde hastanelere yapılan yeniliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Eskişehir ve Bölgesi Beyin Krizi protokolü-
    
     ESOGÜ Hastane Başhekimi Prof. Dr. Akın Turgut da inme olarak da bilinen beyin krizinin erişkinlerde özürlülüğe neden olan hastalıkların içerisinde sıklıklı görüldüğünü anlattı.
     2009 yılında Eskişehir, 2010 yılları içinse Kütahya Bilecik illeri ve Bozüyük için Eskişehir ve Bölgesi Beyin Krizi protokolü oluşturduklarını hatırlatan Prof. Dr. Turgut, Beyin krizi bulgularının tespit edildiği hastalar, eğer 4,5 saatlik zaman dilimi içindeler ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından direkt olarak hastanemize getirilmiş ve damar açıcı tedavi uygulanmıştır. 2009-2012 yılları arasında beyin damarlarını açıcı tedavi uygulanan toplam hasta sayısı 215tir. Bu hastaların yüzde 45i bu protokol sayesinde hiçbir yardıma ihtiyaç duymaksızın ya da çok az yardımla bağımsız olarak yaşamını sürdürebilmektedir diye konuştu.
     ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar da özel hastanelerin 5 yıldızlı oteller gibi olduğunu, hastaların özel hastanelerde aldıkları otelcilik hizmetinin, kendi hastanelerininden de beklendiğine dikkat çekti.
     Açılışa, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, öğretim görevlileri ve hastanenin yenilenmesinde emeği geçen gönüllü bağışçılar katıldı.
     Konuşmaların ardından ünitelerin açılışı yapıldı ve katılımcılar odaları gezdi. Tören sonunda bağışçılara plaket ve ESOGÜ Gönüllü Kartı takdim edildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber ESOGÜ Anjiyografi Ünitesi ve Beyin Krizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER