ESOGÜde Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama

ESOGÜde Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü bünyesinde Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
     ESOGÜden yapılan açıklamaya göre, merkez, akciğer ve akciğer zarı kanserlerine sebep olan etkenleri, kanserin gelişim mekanizmalarını, kanser gelişirken ortaya çıkan moleküler yapıları inceleme ve belirlemeyi amaçlıyor.
     Böylece akciğer ve akciğer zarı kanserlerinin gelişiminde ortaya çıkarılacak maddelerin bulunmasıyla, bunların tanı ve tedavide kullanılması imkanı doğacak. Bu özelliğiyle Türkiyede ilk kez organize edilen bir bilim-teknoloji kuruluşu olan merkezde yapılacak araştırmalarla özgün bilim üretilecek, bilginin tıbbi teknolojiye dönüştürülmesi ile hastaların tanı ve tedavisi amacıyla yenilikler yaratma imkanı sağlanacak.
     Merkezin bir diğer hedefi ise konuyla ilgili ülkemizde geniş halk sağlığı çalışmaları yapmak. Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne merkezin planlanmasını ve kuruluşunu teklif eden Prof. Dr. Muzaffer Metintaş atanırken, Doç. Dr. Güntülü Ak, Prof.Dr. Hasan Veysi Güneş, Prof. Dr. İrfan Değirmenci, Prof. Dr. Emine Dündar, Prof. Dr. Selma Metintaş, Prof. Dr. Cemalettin Kalyoncu ve Yrd. Doç. Dr. Evrim Bayman ise merkez danışma kurulunu oluşturdu.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜde Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER