ESOGÜde Tüp Bebek paneli

ESOGÜde Tüp Bebek paneli -ESOGÜ Üreme Sağlığı Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hikmet Hassa: -İlk tüp bebeğimiz Kütahyada dünyaya geldi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı tarafından Tüp bebek uygulamalarında güncel nedir- konulu panel düzenlendi.
     Prof. Dr. Necla Özdemir Salonunda düzenlenen panele başkanlık yapan ESOGÜ Üreme Sağlığı Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hikmet Hassa açılış konuşmasında, Tüp bebek nedir-, Tüp bebek uygulamalarından ne anlıyoruz- sorularının yanıtlarına yer verdi.
     Tüp bebek yönteminin dünyada 1978 yılından bu yana uygulandığını belirten Hassa, merkezlerinde ise 15 yıldır tüp bebek yöntemini uyguladıklarını söyledi.
     Merkezin işleyişi hakkında da bilgi veren Hassa,Üreme sağlığı merkezimiz 15 yıldır Eskişehir ve çevre illerine hizmet veren modern bir kuruluştur. Merkezimiz sayesinde ilk tüp bebeğimiz 15 yıl önce Kütahyada dünyaya geldi diye konuştu.
     ESOGÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin izlediği panelde; Yrd. Doç. Dr. Yunus Aydın, tüp bebek uygulamalarında dikkat edilecek faktörler ve kadın tarafı , Doç. Dr. Cavit Can, tüp bebek uygulamalarında erkek tarafı, Uzm. Dr. Orhan Özatik, tüp bebek uygulamalarında laboratuvar kullanımı ve Uzm. Dr. Fulya Taplamacıoğlu ise tüp bebek uygulama aşamaları konularında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜde Tüp Bebek paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER