ESOB Başkanı Dinçerden yerel gazetelere destek

ESOB Başkanı Dinçerden yerel gazetelere destek


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yerel basına sahip çıkılmasını istedi.
     Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, kahvehanelerde, çay bahçelerinde ve kır kahvelerinde yerel gazete bulundurulması için meslek odalarına genelge yayınlayarak, yerel basına sahip çıkılmasını istedi.
     Yerel gazetelere sahip çıkılması adına yayınlanan bu genelgeyle yerel gazetelerin okunma sayısının artacağını ve yerel sorunların bu vesileyle daha çok kitlere duyurulacağını ifade eden Dinçer, İçişleri Bakanlığınca 2007de valiliklere gönderilen genelgeyle kahvehanelerde 2si yerel 5 günlük gazetenin bulundurulması zorunluluğunun bulunduğunu hatırlattı.
     Dinçer, söz konusu genelgeye uyulması amacıyla kurum içi genelge yayınlayarak konuyu il genelinde ilgili meslek odalarına duyurduklarını belirtti.
     Uygulamayla yerel basın olarak isimlendirilen Anadolu basının tirajının artacağını ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:
     İlimizde günlük ofset olarak yayınlanan çok kaliteli gazeteler bulunmakta. Ancak söz konusu gazetelerimiz istedikleri tiraja bir türlü ulaşamamakta. Söz konusu genelgeye uyulması ile Mersinde yerel gazete tirajlarında ciddi oranda bir artış olacağını umut ediyoruz. Yerel gazetelerin daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen genelgeye vatandaşlarımızın da ilgi göstermesini beklemekteyiz.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ESOB Başkanı Dinçerden yerel gazetelere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER