ESO ve Ukrayna arasında OSB işbirliği

ESO ve Ukrayna arasında OSB işbirliği


ESKİŞEHİR (A.A) - Ukraynadan gelen belediye başkanları ve başkan yardımcılarının katılımıyla oluşturulan 19 kişilik heyet, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.
     Ukraynada bulunan 3 kentin başkanları ve başkan yardımcıları ülkelerinde kurulması planlanan organize sanayi bölgeleri için örnek olarak Eskişehir OSBnin incelenmesi, model olarak alınması ve işbirliği imkanlarının araştırılması amacıyla, ESO Başkanı Savaş Özaydemir ve yetkililerden bilgi aldı.
     Özaydemir, toplantının açılışında Eskişehir OSBnin kuruluşu ve yapısı hakkında bilgilendirme sunumunda, şu ifadelere yer verdi:
     OSBler ülkemizde ki planlı sanayileşmenin en önemli halkasını oluşturmaktadır. Özellikle Türkiyede kurulan 2. OSB olan Eskişehir OSB düzenli alt yapısı ve sunduğu imkanlarla ülkemizde önemli merkezlerden biri haline gelmiştir. Sizlerle her türlü işbirliğine ve bilgi paylaşımına açığız. 40 yıldan fazla süredir edindiğimiz tecrübeyi bir çok şehir hatta yurt dışında ülkelerle paylaştık. Umarım işbirliğimiz gelişerek devam eder dedi.
     Geçekleşen sunumun ardından Ukrayna heyetinde yer alan belediye başkanları kentlerinde kurmayı planladıkları OSBler konusunda açıklamalarda bulundu.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESO ve Ukrayna arasında OSB işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER