Esnaf ve sanatkarlara hijyen eğitimi verilecek

Esnaf ve sanatkarlara hijyen eğitimi verilecek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (SESOB) gıda üretimi, yiyecek içecek hizmetleri ve perakende pazarlama sektöründe çalışan kişilere hijyen eğitimi verilecek.
     SESOBtan yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında değişiklik yapılan 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince gıda üretimi ve satışı, yiyecek içecek hizmetleri ve perakende pazarlama yapan iş yerlerinin çalışanlarına hijyen eğitimi şartı getirildiği bildirildi.
     Değişikliğin ardından SESOB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim programları düzenlenmesi amacıyla protokol imzalandığı kaydedilen açıklamada, hijyen eğitiminin 7 Ocak Pazartesi günü başlayacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     İlk etapta ilimizde faaliyet gösteren kantin işletmelerine yönelik eğitim programı hazırlanmış ve uygulamaya sokulmuştur. Gerçekleştirilecek eğitim programında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün İşletmelerde Hijyen programına uygun olarak, işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon, personel hijyeni, kişisel gelişim konularında kursiyerlere 56 saatlik eğitim verilecektir. Eğitim, bir hafta sürecek olup, 3 zaman dilimli olarak SESOB eğitim salonlarında düzenlenecektir.
     Eğitimin sonunda kursiyerler sınava tabi tutulup başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığından onaylı belge verilecektir. Eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarınca verilecektir.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Esnaf ve sanatkarlara hijyen eğitimi verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER