Esnaf ve Sanatkarlar İstişare Toplantısı

Esnaf ve Sanatkarlar İstişare Toplantısı -TESK Genel Başkanı Palandöken: Milletçe bu yatırımları daha da geliştirmek daha da hızlandırmak için bu musibetten (terör) kurtulmak için ortak aklın kullanılmasına büyük ihtiyaç var


GÜMÜŞHANE (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Milletçe bu yatırımları daha da geliştirmek daha da hızlandırmak için bu musibetten (terör) kurtulmak için ortak aklın kullanılmasına büyük ihtiyaç var dedi.
     Palandöken, Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen Esnaf ve Sanatkar İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, ülke büyüdükçe, geliştikçe sorunların, problemlerin de o nispette arttığını belirterek, Bugünümüzü söyleyecek olursak nimetten de kısmetten de nasipli olduğumuzu söylemeden geçemeyeceğim. Kara yollarının bugün ne duruma dönüştüğüne hepimiz şahidiz. Külfetin rahmeti de birlikte oluyor diye konuştu.
     Ülkenin yeniden inşa edildiğini ifade eden Palandöken, Elbette sıkıntılar olacak. Bu değişim ve dönüşümün faturasını ödeyecek bir kesim olacak. Bu da esnaf ve sanatkardır dedi.
     Avrupa ve ABDnin ekonomik açıdan sıkıntı içerisinde olduğunu kaydeden Palandöken, şunları söyledi:
     Ülkemizde bunu hissetmemek elbette mümkün değil. Ancak çok hafif etkilendiğimizi söylemek mümkün. Sık sık yurt dışına gidiyor ve durumu görüyoruz. Bu ülkede yapılan her işin, üst üste konulan her taşın bize neler getirebileceğini ve Türklüğümüz, girişimciliğimiz, nüfusumuzun genç olmasından dolayı iftihar ettiğimiz ülkemizde her şeyin farklılaştığını birlikte görüyoruz. Ancak çekilen sıkıntıların bedelini de bizler ödüyoruz. Çünkü değişim ve gelişim o kadar hızlı ki o kadar kısa dönemde gerçekleşiyor ki on yıl öncesinde mahallemizde sadece bakkal ve manifaturacı varken bugün süpermarketler, alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Bugün her şey ya sanayi ürünü ya da dışarıdan göçle birlikte sermaye akınının geldiği, haksız rekabetin yaşandığı bir ortam var. Esnaf ve sanatkarın bu durumda gerçekten işi zor. Bu değişim ve gelişimin faturasını ödeyecek bir kesim olacak. Sorunların kısa sürede atlatılması için birçok tedbir alınıyor. Ekonomik özgürlüğümüzün bu ülkenin kalkınmasında önemli yeri vardır. Bu geçiş sürecinde sağlıklı rekabet ortamında esnaf da yerini bulacaktır.
     Palandöken, bereketin en büyüğünün birlik ve dirlik olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Eğer birliğiniz, dirliğiniz, huzurunuz, aşınız yerinde değilse, gönlünüz istediğiniz düzeyde mutluluğa erişemiyorsa hiçbir şeyin kıymeti yoktur. Gençlerimizi, işsizliği, eğitimdeki problemleri, ülkemizdeki sıkıntıları, ülkemizde terörün nelere mal olduğunu, bin yıllık dostluğun arasına nifak sokulduğunu, kardeşin kardeşe vurdurulduğu, evladının birisi asker ocağında, diğeri dağda olan ailelerin acılarını bilmemek mümkün mü- Bu ticaretin de emeğin de üstünde. Çünkü o insanlar bizim insanımız, onlar bizim yavrularımız. Onları kınalayıp, büyütüp peygamber ocağına gönderiyoruz. Her gelen acı haber yüreğimizi burkuyor. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Ülkemizde nifaka son vermek için herkese büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Onların can taşıdığına, her canın da kutsal olduğuna inanan bir milletiz. Allah bizi bu musibet beladan da kurtarır ve ülkemizin kalkınması süratle devam eder. Bu belaya harcanan şeyler olmasa ülkemizde neler olur. Yollar yapılıyor, barajlar yapılıyor, ulaşım süratleniyor, ürün değerleniyor. Milletçe bu yatırımları daha da geliştirmek, daha da hızlandırmak için bu musibetten kurtulmak için ortak aklın kullanılmasına büyük ihtiyaç var.
     Vali Yusuf Mayda ise TESK Genel Başkanı Palandöken ve yönetim kurulu üyelerini Gümüşhanede görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, kamu olarak esnaf ve sanatkarın, yatırımcının emrinde olduklarını söyledi.
     İstişare toplantısının ardından Palandöken başkanlığındaki TESK Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak yapıldı.
    
     Muhabir: Osman Yetim-İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Esnaf ve Sanatkarlar İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER