Eskişehirsporun eski kalecisi Sinan Alağaç anıldı

Eskişehirsporun eski kalecisi Sinan Alağaç anıldı -Eskişehirspor Sportif Direktörü Tüzün: Bu takıma hizmet etmiş, benim canım arkadaşımı bu şekilde anmak, Eskişehirlilerin kendi evlatlarına verdiği değeri gösteriyor (


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirsporun eski kalecisi Sinan Alağaç, ölümünün 27inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
     Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ve Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen anma töreninde, Sinan Alağaçın Esentepe Mezarlığındaki kabri başında saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu.
     Törende konuşan Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün, Sinan Alağaçın çok yakın arkadaşı olduğunu belirterek, onu her fırsatta andıklarını bildirdi.
     Sinanın çok değerli ve ahlaklı bir sporcu olduğunu ifade eden Tüzün, Buraya gelince insan çok kötü oluyor. Ama anmaya gelenlerin sayısı her yıl artıyor ve bu da beni çok mutlu ediyor. Biz Eskişehirliyiz. Bu takıma hizmet etmiş, benim canım arkadaşımı bu şekilde anmak, Eskişehirlilerin kendi evlatlarına verdiği değeri gösteriyor dedi
     Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar da Sinan Alağaçın genç yaşta hayatını kaybettiğini anımsatarak, Türk sporuna emek veren dürüst ve karakterli bir futbolcuydu. Allah ailesine sabır versin. Aramızdan ayrılalı 27 yıl oldu ama bu kalabalığı görünce çok sevindim, hepinizden Allah razı olsun diye konuştu.
     Eskişehirsporun eski futbolcusu ve antrenörlerinden Nihat Atacan ise Sinan Alağaça ilk kez bir Beşiktaş maçında görev verdiğini dile getirerek, Sinanın bu maçta kendisini kanıtladığını ve milli takıma kadar yükseldiğini kaydetti.
     TÜFAD Genel Başkan Yardımcısı Hüdai Doğu da Sinan Alağaçın eğitimi, sporcu kimliği ve dürüstlüğüyle herkese örnek olduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
     Törene, Eskişehirsporlu futbolcular, Ruud Boffin, Kayacan Erdoğan, Sinan Ören, Sezgin Coşkun, Sinan Alağaçın ailesi, Eskişehirsporlu yöneticiler, taraftarlar ve sevenleri katıldı.
     Spor yaşamına atletizm ile başlayan ve Anadolu Üniversitesi Maden Mühendisliğinde öğrenimini tamamlayan Alağaç, başarılı performansıyla milli takıma kadar yükseldi. Alağaç, 25 yaşındayken Eskişehirsporun Abanttaki kampında kalp krizi sonucu 24 Kasım 1985 yılında vefat etmişti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirsporun eski kalecisi Sinan Alağaç anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER