Eskişehir Göç Çalıştayı

Eskişehir Göç Çalıştayı -Eskişehir Valisi Koçdemir: -İnsanlar, şehir merkezlerine eğitim ve sosyal imkanlar için göçüyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, günümüzde ekonomik sebeplerin tek başına göçü açıklamaya yetmediğini, insanların, şehir merkezlerine eğitim ve sosyal imkanlar için göçtüğünü söyledi.
     Koçdemir, göçün eğitim üzerine olan etkilerinin tespit edilmesi ve ilgili projelerin anlatılması gündemiyle bir otelde düzenlenen Eskişehir Göç Çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Eskişehirin 2013te çifte başkentlik unvanına sahip olacağını hatırlattı.
     Bu süreçte bir tema belirlenmesinin gerektiğini ifade eden Koçdemir, şöyle konuştu:
     Eskişehirlilere sorduk, sivil toplum kuruluşları ile görüştük. Eskişehirin gelişiminde göçün önemli bir payı olduğunu biliyoruz. Öne çıkan birkaç seçenek içinden temayı göç olarak belirledik. Göçün birçok sebebi var. Günümüzde ekonomik sebepler tek başına göçü açıklamaya yetmiyor. İnsanlar, şehir merkezlerine eğitim ve sosyal imkanlar için göçüyor. Taşrada da istihdam alanları olmasına rağmen şehir merkezlerinde yoğunluk var. Çalışanlar taşraya iş için gidip geliyorlar. Ancak şehir merkezlerinde oturuyorlar.
     Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Akçametenin hazırladığı sunumda projenin oluşum süreci ve projeden beklenen sonuçlar anlatıldı.
     Çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları, öğretmenler ve çok sayıda akademisyen de katıldı.
     Projede, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 perspektifinde uzun vadeli insan kaynaklarının planlanması ve öğretmen ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Hazırlanacak projeden Milli Eğitim Bakanlığı birimlerinin yanı sıra öğretmenlik bölümünü seçecek öğrenciler, eğitim fakülteleri, valilikler ve Milli Eğitim müdürlüklerinin de yararlanması bekleniyor.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Göç Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER