Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına ödül

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına ödül


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 12. Direklerarası Seyirci Ödülleri değerlendirmesinde 6 ödülün birden sahibi oldu.
     Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, değerlendirme sonuçlarına göre, Eskişehirde Şehir Tiyatroları bünyesinde sahnelenen Keşanlı Ali Destanı adlı oyun en iyi prodüksiyon ödülüne, Mehmet Ergen Bay Kolpert adlı oyun ile en iyi yönetmen ödülüne, Yeşim Alıç Keşanlı Ali Destanı adlı oyun ile en iyi koreografi ödülüne, Sermet Yeşil Bay Kolpert adlı oyundaki rolü ile en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.
     Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Hakkı Kuş, Eskişehir Barosu Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğunda yönettiği Azizim Aziz adlı oyun ile jüri özel ödülüne layık görülürken, yine Şehir Tiyatroları sanatçılarından Basri Albayrakın yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı, Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Karıncalar adlı oyun ile Yenilikçi Tiyatro alanında en iyi yönetmen ödülüne layık görülmüştür.
     Eskişehir ile İzmir, Adana, Ankara, Antalya ve Bursa illerinde, ödüle değer görülen sanatçıların ve tiyatroların ödülleri de, 15 Ekimde Eskişehirde yapılacak bir törenle sahiplerine verilecek.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER