Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti -Başkentlik etkinliklerinin ana teması olarak belirlenen "Göç" konusunun ayrıntıları gerçekleştirilen sempozyumda ele alındı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti etkinlikler kapsamında, ana tema olarak belirlenen "Göç" konusunda sempozyum düzenlendi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının birlikte organize ettiği "Göç ve Eskişehir" konulu sempozyum, ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonunda gerçekleştirildi.
     ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, sempozyumun açılış konuşmasında göç kavramının sosyo-kültürel boyutları hakkında bilgi vererek, tüm insanlığı yakından ilgilendirdiğini ifade etti.
     Konuk, bu kavramın sadece mekan değişimine indirgenmemesi gerektiğini belirterek, göçün bir kültür değişimi ve geçişi olduğunu ve aynı zamanda da ülkelerin sosyal, siyasi ve askeri yapılarını etkileyen bir olgu olduğunu bildirdi.
     Tarihsel olarak bakıldığında Eskişehirin çoğunlukla Kafkasya ve Balkan coğrafyasından göç aldığının görüldüğünü kaydeden Konuk, günümüzde ise eğitim nedeniyle göçlerin olduğunu aktardı.
     ESOGÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Köksal ise Türk tarihinde ve Anadolu coğrafyasında göçün ayrı bir yeri olduğunu açıklayarak, Eskişehirin, Türkiyenin göç merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.
     Sempozyuma katılan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemirin, katkılarından dolayı Eskişehir Kırım-Tatar Derneği, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu ve Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlarına plaket verdiği de belirtildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER