Eskişehirin işgalden kurtuluşunun 90. yıl dönümü

Eskişehirin işgalden kurtuluşunun 90. yıl dönümü -Vali Koçdemir: -2 Eylül, bağımsızlığın kazanılmasında dönüm noktasıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
     Vali Koçdemir, mesajında, vatan topraklarının düşman işgaline karşı savunulmasında üstün bir direnç gösteren Eskişehirin işgalden kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümünü coşku ve gururla kutladıklarını kaydetti.
     Eskişehirin, milli mücadelenin sıcak günlerine tanıklık ettiğini ifade eden Koçdemir, şunları bildirdi:
     Eskişehir, bağımsızlığın kazanılmasında çok önemli görev üstlenmiştir. Eskişehirin düşman işgalinden kurtuluşu, zafere giden yolu aralamıştır. 2 Eylül, bağımsızlığın kazanılmasında dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşında büyük acılar çeken Eskişehir halkı kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle milli kuvvetlerimize maddi manevi yardımda bulunarak, 5 ayrı cephede savaşa katılmış ve üstün kahramanlıklar göstererek, düşmana ağır kayıplar verdirmiştir. Eskişehir halkı vatan sevgisinin ve özgürlüğün her şeyin üzerinde olduğunu ve tek yürek olduğumuzda, geleceğe umutla bakabildiğimizi göstermiştir. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürkü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Eskişehirli vatandaşlarımızı da en içten duygularla tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.
    
     -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca
    
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
     Koca, mesajında, geçmişte yapılan fedakarlıkların, büyük ülkelerin temelini güçlendiren harçlar olduğunu belirterek, Türkiyenin bu günlere Türk ecdadının büyük fedakarlıkları neticesinde ulaştığını kaydetti.
     30 Ağustosta gerçekleşen Büyük Taarruz sonucunda Anadolu topraklarının gerçek sahibinin anlaşıldığını vurgulayan Koca, şunları ifade etti:
     9 Eylüle kadar devam eden vatan savunmasıyla de düşman yurdumuzdan uzaklaştırılmıştır. Vatanın savunmasında top mermisini ve bebeğini korumak için kendi canından vazgeçenlerin, evladını cepheye kınalar yakarak gönderenlerin, bir adım önündeki şahadete koşarak gidenlerin destanları yazılmıştır. Bu destanın en önemli parçalarından biri olan Eskişehir, adını Kurtuluş Harbinde yaptığı fedakarlıklar ile tarihin altın sayfalarına yazdırmıştır. Maddi ve manevi anlamda çok yıpranan Eskişehir, mücadeleden vazgeçmemiş ve mücadelesine düşman yurttan atılana kadar devam etmiştir. 2 Eylül günü kurtuluş bayramı olan Eskişehirimiz bu günde ülkemizin gelişmesinde stratejik öneme sahip olan illerimizdendir. Ecdadımızdan aldığımız bu bayrağı daha da ilerilere götürmek adına tüm gücümüzle çalışmak bizim vatan borcumuzdur. Tüm gayretimizde bunun için olacaktır. Bu duygularla Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürkü silah arkadaşlarını ve kahraman Mehmetçiği saygı ve gönül borcuyla, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
    
     -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
     Büyükerşen, mesajında, Atatürk önderliğinde verilen ve daha sonra birçok ulusa örnek olan bağımsızlık mücadelemizin önemli noktalarından biri olan Eskişehirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutladıklarını kaydetti.
     Şehitlerin kanlarıyla sulanmış ve çağdaş Cumhuriyetin doğuşuna da beşiklik etmiş Eskişehirde 90 yıldır özgür yaşandığını ifade eden Büyükerşen, şunları bildirdi:
     Atalarımızın canlarını vererek korudukları bu toprakların ilelebet bağımsız kalması, kazandığımız askeri zaferin ekonomik, bilimsel ve teknolojik zaferlerle taçlandırılmasından geçmektedir. Ecdadımıza olan borcumuzu şehrimizi ve ülkemizi her alanda hak ettiği ileri noktalara taşıyarak ödeyebiliriz. Anadolunun çağdaş kenti Eskişehirin, her yönüyle hak ettiği güzelliklere kavuşması, Türkiyenin aydınlık yüzü olarak diğer kentlere örnek olan çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam etmek zorundayız. Şehrimizin düşman işgalinden kurtulması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Nesilden nesile devredilen ve bize kadar ulaşan bayrağı, atalarımızın da bizden gurur duyacağı şekilde sonsuza dek taşımaya devam edeceğiz. Şehrimizin bayramı, hepimize kutlu olsun.
    
     -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
     Prof. Dr. Gönen, mesajında, 26 Ağustos 1922de, Türk ordusunun tarihindeki en şanlı mücadelesi olan Büyük Taarruzun başladığını hatırlattı.
     Büyük Taaruzdan birkaç gün sonra 2 Eylül 1922de, tarihte eşine ender rastlanan bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu Eskişehirin düşman işgalinden kurtulduğunu belirten Prof. Dr. Gönen, şunları kaydetti:
     Tarihimizdeki böyle önemli günlerin, atalarımızın özgürlük için verdiği büyük azim ve iman gücünün, yaptıkları fedakarlıkların, kahramanlıkların çok iyi bilinmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında üstün başarılar göstererek diğer ulusların önünde yer alma konusunda özgüven, moral ve motivasyon sağlayacaktır. Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin 2 Eylül Kurtuluş Gününü içtenlikle kutluyorum.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirin işgalden kurtuluşunun 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER