Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği hazırlığı -Eskişehir Valisi Koçdemir, 30 Kasımda Kazakistanın başkenti Astanadan Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını teslim alacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 30 Kasımda Kazakistanın başkenti Astanadan Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını teslim alacak.
     Vali Koçdemir ve beraberindeki heyet, bayrağı Astanada 30 Kasımda Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayevin de katılımıyla gerçekleştirilecek törenle devralacak.
     Astananın Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanıyla yapacağı son etkinlik olan devir teslim töreni, gala konseriyle Piramit Konser Salonunda yapılacak.
     Astanaya gidecek resmi heyette MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile yerel ve ulusal basından temsilciler yer alacak.
    
     -Bayrağı daha yukarı taşıyacağız-
    
     Koçdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını bir yıl boyunca onur ve heyecanla taşıyacağını bildirdi.
     Eskişehirin bayrağı üst seviyelere çıkaracağını kaydeden Koçdemir, çalışmalarda Eskişehir için bir milat, Türkiye için saygın referansı, Türk Dünyası için kolay unutulmayacak bir kucaklaşma olması adına gayret göstereceklerini ifade etti.
     TÜRKSOY üyesi ülkelerden sanatçıların katılımıyla düzenlenecek gala konserinde, Türkiyeden Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu, Azerbaycan, Rusya Federasyonundan Altay, Başkurdistan, Tataristan, Hakas, Tuva ve Saha-Yakut Özerk Cumhuriyetleri, KKTC, Ukrayna, Kırgızistan ile Kazakistandan ünlü sanatçılar ve müzik grupları sahne alacak.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER