Eskişehire Brezilyanın fahri konsolosluğu açıldı

Eskişehire Brezilyanın fahri konsolosluğu açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Brezilyanın Eskişehir Fahri Konsolosluğu, törenle açıldı.
     Eskişehirde bir otelde düzenlenen resepsiyonda Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim tarafından, Muharrem Özgüvene fahri konsolosluk belgesi verildi.
     Jardim, yaptığı konuşmada, fahri konsolosluğun Eskişehir ve Brezilya arasında köprü görevi göreceğini ifade etti.
     Eskişehirin gelişmiş sanayi yapısı ve üniversiteleriyle örnek bir kent olduğu için konsolosluklarından birisini de buraya açtıklarını belirten Jardim, şunları kaydetti:
     Eskişehirdeki ileri teknoloji, gelişmiş Organize Sanayi Bölgesi ve üniversiteleriyle bütün olan bir kent. Burası, ülke olarak önem verdiğimiz şehirlerden biri. Özellikle Eskişehirdeki ileri teknoloji gerektiren havacılık sanayinin varlığı ve ülkemizde de bu alana verdiğimiz önemden dolayı işbirliğimizin artması için konsolosluğumuz aracılık edecektir.
     Resepsiyona, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, İl Jandarma Komutanı Feyzullah Günal, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile çok sayıda iş adamı katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehire Brezilyanın fahri konsolosluğu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER