Eskişehire 10 ayda 1 milyar liralık

Eskişehire 10 ayda 1 milyar liralık yatırım teşviki -2012 yılının 10 ayında 38 yeni yatırım için toplam 1 milyar 16 milyon lira tutarında yatırım teşvik belgesi düzenlendi -ESO Başkanı Özaydemir: Yatırımlarda ağırlıklı sektörler


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, son 10 ayda 3ü yabancı sermayeli, 35i ise yerli sermayeli olmak üzere toplam 38 yeni yatırım için toplam 1 milyar 16 milyon lira tutarında yatırım teşvik belgesi düzenlendi.
     Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünden derledikleri verilere göre son 10 ayda 3ü yabancı sermayeli, 35i ise yerli sermayeli olmak üzere toplam 38 yeni yatırım için toplam 1 milyar 16 milyon lira tutarında yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini kaydetti.
     Bu yıl uygulamaya giren yeni yatırım teşvik sistemiyle Eskişehirdeki teşvik belgeli yatırım sayısı ve miktarında bir önceki yıla göre artış olduğunu ifade eden Özaydemir, şöyle konuştu:
     2011 yılının tamamında bin 254 kişiye yeni iş imkanı sağlanırken 38 firmaya 489 milyon 952 bin lira tutarında yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Söz konusu bu yatırımlar ESO ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin sunduğu cazip imkanların da etkisi var. Eskişehir yaşam kalitesi, dinamik yapısı ve nitelikli sanayisi ile yatırımcıların ilgisini çekiyor. Sadece geride kalan eylül ve ekim ayı içinde, Eskişehirde aralarında büyük çaplı yeni yatırımlarında bulunduğu, 16 yeni yatırım için toplam 481 milyon lira tutarında yatırım teşvik belgesi düzenlendi.
    
     -Yatırımlarda ağırlıklı sektörler imalat sanayi ve madencilik-
    
     Özaydemir, bu yılın 10 ayında verilen teşvik belgelerinin 17sinin komple yeni yatırımlar için düzenlediğini dile getirerek, şunları söyledi:
     18i ise kapasite artışına yönelik teşvik yatırımlar için verildi. Yatırımlarda ağırlıklı sektörler 27 yeni yatırım ve 839 milyon lira ile imalat sanayi ve madencilik oldu. Bu sektörleri hizmetler ve eğitim sektörü yatırımları takip etti. Hizmet sektöründeki yeni yatırımlar kapsamında da Eskişehire toplamda 700 yataklı 5 ve 4 yıldızlı birer otel ile 3 yıldızlı iki otelin yapımı öngörüldü. İlk 3te cam, enerji ve yapı sektörleri var. İlk 10 aylık dönemde Eskişehirde imalat sanayi sektöründe Anadolu Cam Eskişehir Sanayi AŞ firması toplam 255 milyon lira tutarlı ve 300 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak yatırımla en büyük yatırım olarak ilk sırada yer aldı. Madencilik sektöründeyse Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞnin bin 165 kişiye iş imkanı sağlayacak 176 milyon lira tutarındaki linyit kömürü üretimi için aldığı yatırım teşvik belgesi öne çıktı. Bu iki firmanın yanı sıra 118 milyon lira tutarında ve 80 kişiye iş imkanı sağlayacak Knauff Insulation İzolasyon AŞ yatırımı takip etmektedir.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehire 10 ayda 1 milyar liralık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER