Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Bir yılda Türkçe isimli 2 bin 149 iş yeri açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi, geçen yıl 2 bin 149 iş yerine Türkçe isimli ruhsat verdi.
     Belediye Başkanı Burhan Sakallı, yaptığı yazılı açıklamada, marka ve yabancı firma isimleri dışında yabancı kökenli isimlerle başvuru yapılan iş yerlerine ruhsat verilmediğini bildirdi.
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır sözünü ilke edindiklerini belirten Sakallı, şunları kaydetti:
     Dilimizi, yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarma mücadelesinde olan belediyemiz, bu konuda büyük bir ciddiyetle çalışmaktadır. İş yeri sahiplerinin bu hususta gösterdiği hassasiyet, Türkçeye verdikleri değeri ortaya koyması bakımından son derece önemlidir. 2012 yılında 2 bin 149 iş yerine Türkçe isimle ruhsat verdik.
     Sakallı, esnafın yükünü azaltan ve yüzünü güldüren projeleri önemsediklerine dikkati çekerek, geçen yıl metrekare birim harçlarına zam yapmadıklarını ve aynı harçların bu yıl da geçerli olacağını duyurdu.
    
     -MÜSİAD Başkanı Olpaktan Sakallıya ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallıyı makamında ziyaret etti.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, MÜSİAD 15inci Genel Kurulu öncesi Sakallı ile bir araya gelen Olpak, Odunpazarı Belediyesinin MÜSİAD ile her zaman yakın ilişkiler kurduğunu bildirdi.
     Sakallı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Olpaka plaket takdim etti.
    
     -Ataçtan Kızılinler açıklaması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kızılinler Termal Turizm Merkezi projesi ile ilgili son gelişmeler hakkında Kızılinlerde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ataç, Kızılinler Termal Turizm Merkezine bin 400 hektar alanda 14 bin 500 yataklı tesis yapılacağını, kür merkeziyle sıcak suyun tedavi amaçlı kullanılacağını, su sporları ve doğa turizmi gibi konularını kapsayacağını bildirdi.
     Bu proje ile Kızılinler, Eskişehir ve Türkiye kazanacak diyen Ataç, şunları kaydetti:
     Tepebaşı Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca istenen Kızılinler Termal Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına esas Kaynak Koruma Alanı Etüt Raporuna ilişkin analiz çalışmaları gerçekleştirdikten sonra Kızılinlerde yapılan çalışmalarda alanda yer alan 3 kuyudaki sondajlarda iki adet 38 derece ve bir adet 52 derece olmak üzere her biri saniyede 30 litre verimliliğinde sıcak su tespit edildi. 3 kuyunun toplamdaki debisi saniyede 90 litredir. Sağlık turizmi, sezonluk değildir. Yıl içinde bölgede tedavi amacıyla gelen ziyaretçilerimiz olacaktır. Bu önemli merkezi Eskişehir halkına armağan etmek için tüm çalışmalarımızı titizlikle yürüyoruz.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER