Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Odunpazarı Belediyesinden okul kantinlerinde denetim


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, okul kantinlerini denetliyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, okul kantinlerinde öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların mevzuata uygun ve hijyenik şartlarda satılıp satılmadığı kontrol ediliyor.
     Okul kantini açabilmek ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken belgelerin de kontrol edildiği denetimlerle öğrencilerin daha hijyenik ortamlarda sağlıklı beslenmesine imkan sağlamak amaçlanıyor.
     Belediye yetkilileri, öğrencilerin sağlığını olumsuz etkileyecek gıda maddelerinin okul kantinlerinde satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi.
    
     -Belediye Başkanı Sakallıdan MÜSİADa ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Belediye Meclisi üyeleriyle Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesini ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca, Sakallıya çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Eskişehir ekonomisinin büyük bir canlılık kazandığına dikkati çeken Sakallı, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Karaca da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkenin ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda kaynak verimliliğini esas alarak yararlı ve sürdürülebilir projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden öğrencilere sıcak çorba ikramı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi geçen yıl Eskişehirde ilk kez hayata geçirdiği Ücretsiz Sıcak Çorba projesini bu yıl da devam ettiriyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl sonbahar ve kış aylarında sabahları derse giden öğrencilere ikram edilen sıcak çorbanın büyük beğeni topladığı bildirildi.
     Projenin bu yıl da sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, Anadolu Üniversitesine gidiş yolunda Bağlar Caddesindeki Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezinde 07.30-09.00 saatlerinde ücretsiz bardak çorba dağıtımı yapılacağı duyuruldu.
    
     -Tepebaşında Sağlıklı Kent için Sağlıklı Gelişim Planı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesinin Sağlıklı Kent için Sağlıklı Gelişim Planı çalışmaları sürüyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütünün Hedef 2020 ve Sağlık Bakanlığının Hedef 2023 stratejik planlarının da gözetildiği Kent Konseyi Yürütme Kurulu çalışmalarında, çevre konusunda ilgili kurumların da katılımıyla Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezinde toplantı gerçekleştirildi.
     Anadolu Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ozan Devrim Yayın hava kirliliği, Yrd. Doç. Dr. Semra Malkoçun toprak kirliliği, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğünden Güzin Apaydının su kirliliği ve Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Fatma Erdoğanın güvenli gıda konularında sunumlar yaptığı toplantıda, Tepebaşı Belediyesinden Murat Erdoğan afet, Haluk Sevinçli binalarda enerji verimliliği hakkında bilgiler verdi.
     Kent Konseyi Yürütme Kurulu, sağlık ve çevre konulu başlıkların ardından eğitim, kent hizmetleri, ekonomi, güvenlik gibi ara başlıklarda çalışmalarına devam edecek.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER