Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Doğal kaynakların korunması için geri dönüşüm atağı


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediyesinin gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmaları ile doğal kaynakların korunarak geleceğe yönelik çevre bilinci oluşturmaya devam ettiği belirtildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nisan, Mayıs, Haziran 2012 aylarında Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı geri dönüşüm toplama ekiplerinin 1 milyon 635 bin 700 kilogramlık atık toplayarak, 6 milyon kWh elektrik, 2 bin ton petrol, 600 ton hammadde tasarruf sağladığı bildirildi.
     Ayrıca 20 bin adet yetişkin ağacın kesilmesinin önlendiği ifade edilen açıklamada, 42 bin ton Co2 oluşumunun engellendiği vurgulandı.
     Tepebaşı Belediyesinin gerçekleştirdiği geri dönüşüm atağı ile bölgesinde 119 bin 727 konut ve 263 bin 989 kişiyi bilgilendirerek doğanın korunarak gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağladığı kaydedildi.
    
     -MHP, 71 Evler Mahallesinde-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ayhan Sezer ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, 71 Evler Mahallesi Muhtarlığını ziyaret etti.
     MHPden yapılan açıklamaya göre, ziyarette, Mahalle Muhtarı Emir Dişbudaktan mahallenin sorunları hakkında bilgi alan Sezer, yetkililerden mahallenin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları yapmalarını istedi.
     Sezer, 71 Evler Mahallesindeki yaptıkları çalışmalar sonucunda tespit ettikleri sorunları Dişbudakla paylaştı.
     Dişbudak da, MHP İl Başkanlığının tespit ettiği sorunların çok isabetli olduğunu, bu sorunların çözümü için ilgili yerlere müracaatlarının olduğunu ama bir çözüm bulunamadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER