Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Büyükşehir Bevlediyesinden bayramda kabir ziyaretlerinde çiçek


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlara, ücretsiz çiçek dağıtacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, arife günü, Odunpazarı, Esentepe, Zincirlikuyu ve Asri Mezarlıka ziyarete gelenlere, yakınlarının kabirlerine dikmesi için ücretsiz çiçek dağıtılacak.
     Çiçekler, mezarlık girişlerinde kurulacak stantlardan temin edilebilecek.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden ücretsiz kurban kesimi
    
     Tepebaşı Belediyesi, ücretsiz kurban kesimi yapacak.
     Belediyeden yapılan açıklamada, kesim süresince uzman personel çalışacak. Vatandaşlar, 444 44 26 numaralı Mavi Masa hattından ayrıntılı bilgi alabilecek.
     Öte yandan, Muttalip Kurbanlık Satış Alanından saat 08.00-12.00da her yarım saatte bir ücretsiz nakliye aracı vatandaşlara hizmet verecek.
     Uluönder Kapalı Pazaryerinde ise saat 13.00a kadar ücretsiz olarak yapılacak kesimler, hijyenik ve dini kurallara uygun bir şekilde, veteriner hekimler gözetiminde gerçekleştirilecek ve vatandaşlar alanda sıcak çorba ve içeceklerini içerek, bekleyebilecek.
     Araçları olmayan vatandaşlara da kurban kesiminden sonra belediye tarafından ulaşım hizmeti sağlanacak.
    
     -Odunpazarından, Konyaya Kültür Köprüsü
    
     Odunpazarı Belediyesi, Eskişehirden Konyaya uzanan Kültür Köprüsü programı kapsamında Gökmeydan ve Akarbaşı mahalleleri sakinlerini, Konyada kültür turuna çıkardı.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan açıklamada, Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında Konyaya giden mahalle sakinleri, Mevlana Müzesi, Karatay Müzesi, Alaaddin Tepesi ve Camisi başta olmak üzere, kentin tarihi ve kültürel değerlerini yakından görme fırsatını elde etti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER