Eskişehirdeki kanser hastaları doktor istiyor

Eskişehirdeki kanser hastaları doktor istiyor -Eskişehir Kanserle Yaşan Derneği Genel Başkanı Ulucan, ESOGÜ Onkoloji Bölümüne kadro açılarak, yeterli doktor sayısına ulaşılmasını istedi


ESKİŞEHİR (A.A) - Merkezi Eskişehirde bulunan Kanserle Yaşam Derneği Genel Başkanı İnci Ulucan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümüne acilen kadro açılarak, yeterli doktor sayısına ulaşılmasını istedi.
     Ulucan, Derneğin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ESOGÜ Onkoloji Bölümünün, bölge hastanesi görevini üstlendiğini belirterek, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik hatta İstanbul ve İzmirden hasta geldiğini kaydetti.
     Onkoloji Bölümünde, Radyasyon ve Medikal Onkoloji servislerinin bulunduğunu bildiren Ulucan, şöyle konuştu:
     Özellikle Radyasyon Onkoloji Servisinde bir yıldır doktor sayısı çok yetersiz kalmış ve imkanları olmasına rağmen, eleman olmadığı için hasta bakılamamaktadır. Herkes biliyor ki; kanser tedavisinde işlemlerin ara verilmeden yapılması gerekmektedir. Ancak radyasyon onkolojide şubat ayında yapılması gereken ışın tedavisi randevuları, mart-nisan ayına sarkmaktadır. Bu aksaklığın giderilmesi için acilen kadro açılıp, yeterli doktor sayısına ulaşılması gerekmektedir.
     Ulucan, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla, hasta ziyaretleri, seminerler gibi bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki kanser hastaları doktor istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER