Eskişehirdeki ihale soruşturması

Eskişehirdeki ihale soruşturması -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: -Bizim hiçbir endişemiz yok, kendimizden son derece eminiz. Memurlarımızda, ben de, tüm Büyükşehir Belediyesi, yaptığı her işin hesabını ve


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Bizim hiçbir endişemiz yok, kendimizden son derece eminiz. Memurlarımızda, ben de, tüm Büyükşehir Belediyesi, yaptığı her işin hesabını verecek, alnı açık, yüzü pak bir belediyedir dedi.
     Büyükerşen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve CHP milletvekilleriyle birlikte, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde yaptığı açıklamada; zamanında Soruşturmaya gerek yoktur diye karara bağlanan bir olayın dosyalarının yeniden açılıp, içlerinden bazı evraklar alınarak, onlarla ilgili iddiaların gündeme geldiğini savundu.
     Gönlünüzü ferah tutun diyerek belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Büyükerşen, Siz 14 yıldır Eskişehir Belediyesinin, benim ve arkadaşlarımın ne derece dürüst, ne derece namuslu, ne derece yasalara uygun işler yaptığını biliyorsunuz. Bundan önceki yerel seçim arifelerinde de buna benzer komplolarla karşılaştık. Bizim hiçbir endişemiz yok, kendimizden son derece eminiz. Memurlarımız da, ben de, tüm Büyükşehir Belediyesi, yaptığı her işin hesabını verecek, alnı açık, yüzü pak bir belediyedir diye konuştu.
     Büyükerşen, şöyle devam etti:
     Gözaltına alınan arkadaşlarımız için endişe duyuyoruz, duymamak mümkün değil ki... Bugün, bize yapılanlardan sonra, Eskişehirde olanlardan sonra, Eskişehirin geleceğine, Türkiyenin geleceğine maalesef umutla bakamıyorum. Gönlünüzü ferah tutunuz ama Türkiye böyle bir süreçten geçiyor. İnşallah bu süreç Türkiyenin aydınlığa çıkacağı günlerle son bulacaktır. 2009 seçimlerinden önce de söylüyordum. Diyordum ki; gün gelecek, keser dönecek, sap dönecek, hesap dönecek 2009 seçimlerinden sonra keseri döndürdünüz, sapı da döndürdünüz ama anlaşılıyor ki; bunların hesapları henüz bitmedi bizimle.
     Büyükerşen, belediye önünde toplanan ve Eskişehir seninle gurur duyuyor diye slogan atan vatandaşlara, Ben de Eskişehirli hemşehrilerimle gurur duyuyorum dedi.
     Bir emniyet görevlisinin kamera ile çekim yaptığını gören Büyükerşen, Polis arkadaşım görevini yapıyorsun galiba, iyi çekebilmek için, gel buradan çalış diye seslenmesi üzerine, çekim yapan görevliye, bir grup CHPli tepki gösterdi.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise çekim yapan polise, Kimi çekiyorsun, terörist falan mı var karşında diyerek tepki gösterdi.
     Konuşmaların ardından, Günaydın, Büyükerşen ve beraberindekiler belediye önünden ayrıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki ihale soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER