Eskişehirde Türkiye

Eskişehirde Türkiye-Güney Kore dostluk sergisi


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin başlamasının 55. yılı nedeniyle, Güney Koreli ve Türk sanatçıların çalışmalarından oluşan Modern Sanat Sergisini Eskişehirli sanatseverlerle buluşturdu.
     Güney Koreli ve Eskişehirli sanatçıların çalışmalarından oluşan Modern Sanat Sergisi, Eti Arkeoloji Müzesinde çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreniyle Eskişehirlilerin beğenisine sunuldu. İki ülke arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen sergide, 37 sanatçının farklı branşlardaki eserleri yer alıyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Eskişehirin 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını almaya hak kazandığını ve bu unvanın Eskişehirli sanatseverler sayesinde olduğunu hatırlatarak, Kore ve Eskişehir arasındaki kültürel ilişkiler sadece güzel sanatların değişik branşlarında sergiler açmakla kalmadı. Aynı zamanda Koreli dans ve müzik sanatçıları da geleneksel sanatlarını daha önce pek çok kez Eskişehirde sundular. Bu etkinliklerde yer alan sanatçılar, dostluğun sanattan geçtiğini bir kez daha belgelemiş oldular ifadelerini kullandı.
     Büyükerşen ayrıca, kültür-sanat merkezleri ve etkinlikleri sayesinde Eskişehirin İstanbuldan sonra en zengin kültür şehri olduğunu belirterek, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Güney Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ise Eskişehire birkaç kez geldiğini bu seferki ziyaretinde şehri gezme fırsatı bulduğunu dile getirerek, Eskişehir beni çok etkiledi. Sayın Büyükerşenin yaptığı belediyecilik çalışmalarını çok beğendim. Eskişehirde olmaktan çok mutluyum diye konuştu.
     Tören sonrası sergiye katılan sanatçılara Büyükşehir Belediyesi tarafından birer teşekkür belgesi verildi.
     Sergi 23 Ekime kadar Eti Arkeoloji Müzesinde gezilebilecek.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER