Eskişehirde Çevre Paneli

Eskişehirde Çevre Paneli -TEMA Vakfı Eskişehir İl Temsilcisi Güngör: İnsanın dünyaya verdiği en büyük zararlardan biri toprak erozyonudur


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Eskişehir İl Temsilcisi Halil Güngör, insanın dünyaya verdiği en büyük zararlardan birinin toprak erozyonu olduğunu söyledi.
     Güngör, Çevre Haftası dolayısıyla Eskişehir Çevre Sağlık İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVSAD) tarafından Taşbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen Çevre Panelinde yaptığı konuşmada, Türkiyede her yıl 1 milyar 400 milyon ton toprağın bir yerden başka bir yere taşındığını kaydetti.
     Yaklaşık 50 yıldır toprak bilimiyle uğraştığını ifade eden Güngör, Toprak canlı bir varlıktır. Her canlının ölümü tadacağı gibi toprak da ölümü tadacaktır. Toprağın ölümü de erozyondur. İnsanın dünyaya verdiği en büyük zararlardan biri toprak erozyonudur. Biz TEMA Vakfı olarak bununla mücadele etmek istiyoruz dedi.
     Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Yakup Karaman da, Tarımsal Ar-Ge ve Çevre konulu bir sunum gerçekleştirdi.
     Karaman, sunumunda, gelişmiş toplumlarda çevre bilincinin iyi bir durumda olduğunu belirterek, Türkiyede de çevre bilincini ve duyarlılığını geliştirerek insanların sağlıklı yaşamasını hedeflediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde Çevre Paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER