Eski Malatya Müftüsü Yaşar, kütüphanesini bağışladı

Eski Malatya Müftüsü Yaşar, kütüphanesini bağışladı -Yaşar, 4 bin kitabının bulunduğu kütüphanesini İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesine verdi


MALATYA (A.A) - Eski Malatya Müftüsü Feyyaz Yaşar (82), kütüphanesinde yer alan 4 bin kitabı, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bağışladı.
     Yaşar, Turgut Özal Mahallesindeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998 yılında Malatya Müftülüğünden emekli olduktan sonra kentte yaşamaya devam ettiğini belirtti.
     Meslek yaşamı boyunca sahibi olduğu zengin kütüphanesindeki kitapları yaşı gereği artık okuyamadığını dile getiren Yaşar, gençlerin ve öğrencilerin bu kaynaklardan istifade etmesi gerektiğini söyledi.
     Kitaplarını bağışlaması için çeşitli üniversitelerden istekler aldığını belirten Yaşar, yeni kurulmuş olması nedeniyle İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tercih ettiğini kaydetti. Yaşar, Eskiden günlük olarak saatlerce mütalaa ederdim. Ancak şimdi bakıyorum da artık uzun süre düşünemiyorum bile. Düşünmeye çalışınca da rahatsızlanıyorum. Artık ahirete doğru hızla giden biri olarak elimdeki kaynakları gençlere bırakmam gerekiyor dedi.
     Yaşamı boyunca çok öğrenci yetiştirdiğini anlatan Yaşar, ancak kitap yazmanın kendisine nasip olmadığını ifade etti.
     Yaşar, daha sonra kütüphanesindeki 4 bin kitabı, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden gelen akademisyenlerle öğrencilere verdi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Eski Malatya Müftüsü Yaşar, kütüphanesini bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER