Eski Çanakkale Belediye Başkanı Tabak anıldı

Eski Çanakkale Belediye Başkanı Tabak anıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Eski Çanakkale Belediye Başkanı Reşat Tabak, ölümünün 25. yıl dönümünde anıldı.
     Kentte 1968-1980 yılları arasında 3 dönem belediye başkanlığı görevi yapan Tabakın şehir mezarlığındaki kabri başında anma töreni düzenlendi.
     Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, törende yaptığı konuşmada, Tabakın Çanakkalede önemli bir misyonu yerine getirdiğini ifade ederek, Tabak, bu dünyadan göçtükten sonra dürüstlük ve çalışkanlık vasıflarıyla anılmaya devam etmiştir. Tabakın 1968 koşullarında, henüz asfalt yollar bile yokken Ankaraya gidip, günlerce, haftalarca ailesinden uzak kalıp, devletten Çanakkale için yardımlar toplayan, yatırımlar alan çalışkan biri olduğunu biliyoruz. O bir Çanakkale sevdalısıydı dedi.
     Mezarlıktaki programı ardından, Tabakın kızı Nihal Yıldız tarafından kaleme alınan Bir Şehir Bir Başkan Reşat Tabak ve Çanakkale adlı kitabın tanıtımı,Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda yapıldı.
     Yıldız, 22 aylık sürede hazırladığı kitabın hayattaki en büyük hazinesi olduğunu belirterek, Babamı anlatmak, benim uzun yıllardan beri vazgeçilmez bir arzumdu. Reşat Tabak kimdir- sorusuna yanıt arayanlara armağanım olmasını düşündüğüm anılarımı bu kitapta bir araya getirdim. Hayat, değerli olanı biriktirdiğimiz uzun bir hikayedir. Ben de bu hikayeyi paylaşmak için günlerce, gecelerce çalıştım diye konuştu.
     Nihal Yıldız kitabın satışından elde edilecek geliri çocuklar için çalışan kuruluşlara bağışlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Eski Çanakkale Belediye Başkanı Tabak anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER