Eşinin acısını unutmak için çiftlik kurdu

Eşinin acısını unutmak için çiftlik kurdu -İstanbulda 9 yıl önce trafik kazasında eşini kaybeden fizikçi, acısını unutmak için frekans uzmanı olarak çalıştığı firmadaki işini bırakarak çiftlik kurdu -Çiftlikte sakız koyunu ve egzoti


ZONGULDAK (A.A) - Hüseyin Tıraş - İstanbulda 9 yıl önce geçirdiği trafik kazasında eşini kaybeden fizikçi, yaşadığı acıyı unutabilmek için frekans uzmanı olarak çalıştığı firmadaki işini bırakarak çiftlik kurdu.
     Öğretmen eşi Emine Bayarı 2004 yılında geçirdiği trafik kazasında kaybeden fizikçi Ramazan Yılmaz Bayar (60), acısını unutabilmek için işinden ayrılarak kentten uzak bir yerde yaşamaya karar verdi.
     Bir süre Ege Bölgesinde tarımsal faaliyetlerle uğraşan Bayar, memleketi Zonguldakın Çaycuma ilçesinde satın aldığı 10 bin metrekarelik arazide çiftlik kurarak, Sakız koyunu, pepino, jalapeno kavunu, kudret narı ve alfonso siyah üzümü gibi egzotik ürünler yetiştirmeye başladı.
     Hayvancılık ve çiftçilik yapmasına rağmen mucitlikten uzak duramayan Bayar, Hacı Muratın amortisöründen rüzgar enerjisiyle çalışan su pompası yaptı.
     İstenilen derinlikten su çekilmesini sağlayan su pompasında manda derisinden yaptığı contaları kullanan Bayar, piyasada benzerinin bulunmadığını savunduğu ürününe patent almayı hedefliyor.
    
     -Eşim ölünce dünyam yıkıldı-
    
     Bayar, AA muhabirine eşinin ölümünün ardından çalıştığı firmadan ayrıldığını, bilimsel çalışmaları bıraktığını söyledi.
     Satın aldığı arazide kurduğu barakada yaşadığı sırada bitkilerin ve çevredeki hayvanların kendisine huzur verdiğini fark ettiğini ifade eden Bayar, şunları kaydetti:
     Eşim ölünce dünyam yıkıldı ve yalnız kalmak için bilimi bırakarak çiftçi oldum. Çaycumada 10 bin metrekare alanda kurduğum tesiste Sakız koyunu yetiştirmeye başladım. Hayvanların beslenmesi için ihtiyaç duyulan bitkileri de kendim yetiştiriyorum. Koyunlar yılda iki kez doğum yapıyor. Hayvanlarla genellikle kendim ilgileniyorum. Sera tipi ağıllarda şu anda 125 koyun ile 45 yavrusuna bakıyorum. Talebe göre hayvanların satışını gerçekleştiriyorum.
     Koyun sütünü de çevredeki fabrikalara satıyorum. Hayvancılık ve tarlayla uğraşmak beni kent yaşamının kaosundan kurtarmasının yanı sıra acılarımın dinmesine de katkı sağladı.
    
     -Patent alacağım-
    
     Bayar, koyun çiftliğinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla piyasadaki pompaları araştırdığını belirterek, piyasadakilerin ortalama 8 metre derinlikten su çekebildiğini, özelliklerinin yetersiz kaldığını söyledi.
     Önce sağlam olması için manda derisinden conta hazırladım diyen Bayar, Hacı Murat diye bilinen otomobilin amortisöründen su pompası yaptım. Sanayide hazırlattığım rüzgar gülüne monte edeceğim sistem mekanik olarak çalışacak. Rüzgar gülü döndükçe su pompası harekete geçecek. Kısa zamanda kurulumu tamamlayacağım. Patent için de ilgili kurumlara başvuru yapacağım şeklinde konuştu.
     Bitkilere de merak duyduğunu dile getiren Bayar, tarlasında egzotik bitkiler yetiştirdiğini, isteyenlere fidelerini hediye ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Eşinin acısını unutmak için çiftlik kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER