Esenlik Şirketi, 30 bin kişiye aşure

Esenlik Şirketi, 30 bin kişiye aşure dağıttı


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesine bağlı Esenlik Şirketi, Muharrem ayı dolayısıyla 30 bin kişiye aşure dağıttı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeni Cami yakınındaki Esenlik marketinde Aşure günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.
     Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, içerisinde birçok mucizenin yaşandığı Muharrem ayı ve aşurenin toplumda önemsendiğini belirterek, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ile 72 arkadaşının bu ayda şehit edilmesi İslam alemini derinden yaralamakta ve bugün bile bu acıyı hissetmemize neden olmaktadır ifadelerini kullandı.
     Çakır, Esenlik Şirketinin Malatyada olduğu gibi Malatya dışında da geleneği sürdürdüğünü, bu geleneğin bütün kesimlere ulaşması ve daha fazla tanınması için çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Çakır, bu özel günlerde yapılan duaların, zülüm altındaki Müslüman ülkelerin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederek, programı düzenleyen Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz ve çalışanlarına teşekkür etti.
     Hacı BektaşVeli Kültür Vakfı Başkanı Hasan Meşeli de Esenlik Şirketinin milli gelenek ve göreneklerin yanında, dini günleri kutsayan bir şirket olduğunu kaydetti. Muharrem ayının kutsal bir ay olduğunu vurgulayan Meşeli, bu mübarek ayın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.
     Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz da Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyamanın Gölbaşı ilçesinde bulunan toplam 28 şubelerinde 30 bin kişilik aşure ikramı yapıldığını ifade etti.
     Malatya İl Müftüsü Yusuf Gülün duasından sonra Çakır, Boyraz, Gül, Meşeli ve MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, vatandaşlara aşure dağıttı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Esenlik Şirketi, 30 bin kişiye aşure Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER