Esed güçleri hastanesini yıkınca ülkesini terk

Esed güçleri hastanesini yıkınca ülkesini terk etti -Suriyede iki yılını dolduran çatışmalarda, Esed güçlerinin Rakka kentindeki 36 yataklı hastanesini yıktığı genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mustafa Al Hamidi, Türkiyeye sığındı


SAMSUN (A.A) - İlyas Gün - Hakan Aydoğan - Feyza Süsal - Suriyede iki yılını dolduran çatışmalarda, Esed güçlerinin Rakka kentindeki 36 yataklı hastanesini yıktığı genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mustafa Al Hamidi, Türkiyeye sığındı.
     Samsunda özel bir hastanede pratisyen hekim olarak görev yapan Al Hamidi, AA muhabirine, Suriyedeki olaylardan önce Rakka şehrinde 36 yataklı bir hastanenin sahibi olduğunu, üniversitede de öğretim üyesi olarak görev yaptığını söyledi.
     Herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadığını ancak Esed rejimini eleştirdiğinde Şamda defalarca hapishaneye atıldığını anlatan Al Hamidi, şöyle devam etti:
     "Esed güçleri, yaşadığımız kentte sivil halkın bulunduğu yerleri bombaladı. Hastaneler, okullar ve birçok kamusal alan yerle bir oldu. Çocuklar, kadınlar savaşın yanlısı olmamasına rağmen Esed güçleri tarafından öldürüldü. Hastanemi yıktılar. Ben ve ailem bu zulümden 4 ay önce Türkiyeye kaçtık. Profesör olmama rağmen Samsunda iş bulmakta zorlandım. Özel bir hastane, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmam nedeniyle pratisyen hekim olarak bana iş verdi. Onlar sayesinde Türkiyede hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu savaş bugün bitse hemen geri dönerim. Bizim istediğimiz akan kanın bir an önce durması. Rejimden ölenler de bizim kardeşimiz, muhalifler de."
    
     -"Kadın, çocuk, sivil demeden boğazını keserek öldürüyorlar"-
    
     Samsuna geldikten sonra internet üzerinden Suriye ile irtibat halinde olduklarını ifade eden Al Hamidi, "Bir ay önce gizlice Suriyeye gittim. Orada muhalefet güçlerinden yaralanan 56 kişiyi ameliyat ettim. Ayrıca Türkiyede kamplarda kalan Suriyelilerin bir kısmını da muayene ettim. Suriye halkı çok kötü durumda. Tüm dünyanın onlara sahip çıkması lazım" dedi.
     Al Hamidi, Esed rejiminin kendi halkını katlettiğini, dünyada böylesine bir olayın daha önce yaşanmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Suriyede yaşananlar bir savaş değil, bir zulüm. Kardeş kardeşi öldürüyor. Esed rejiminin devam edeceğini düşünmüyorum. Dünyada hiçbir devlet yoktur ki kendi halkına zulmetsin, onları katletsin. Ben hiçbir savaşta boğazı kesilerek öldürülen insan olduğunu duymadım ama bunlar hunharca kadın, çocuk, sivil demeden boğazını keserek öldürüyor."
    
     -"Erdoğan ismi Suriyede çok moda oldu"-
    
     İslam aleminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın çok sevildiğini vurgulayan Al Hamidi, "Eğer İslam ülkelerinden ortak bir lider seçilse bu hiç şüphesiz Başbakan Erdoğan olur. Çünkü Başbakan Erdoğan, Gazzede Filistinlilerin, Suriyede Suriyelilerin, diğer Arap ülkelerinde de mazlumların hep yanında oluyor. Erdoğan ismi Suriyede çok moda oldu. İnsanlar çocuklarına Erdoğan ismini koymaktan gurur duyuyor" ifadelerini kullandı.
     Al Hamidinin oğlu Faad ise zulüm ve ölümden kaçarak Samsuna geldiklerini dile getirerek, kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan Türk halkına teşekkür etti.
     Suriyeli 200 binin üzerindeki mülteciye sahip çıktığı için Başbakan Erdoğana teşekkür eden Faad Al Hamidi, şunları kaydetti:
     "Başbakan Recep Tayyip Erdoğana Suriye halkı adına teşekkür etmek için Samsundan Ankaraya kadar yürümek istiyorum. Bunun için destek bekliyorum. Çünkü Suriye halkı Başbakan Erdoğanı çok seviyor ve onu cesur bir kahraman olarak görüyor. Suriye halkı adına ben de teşekkürlerimi bizzat kendisine sunmak istiyorum."
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Esed güçleri hastanesini yıkınca ülkesini terk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER