Erzurumun manevi mimarları gün ışığına çıkarılıyor

Erzurumun manevi mimarları gün ışığına çıkarılıyor


ERZURUM (A.A) - Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, Erzurumun manevi mimarlarının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlattıklarını ifade etti.
     Toparlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumda bulunan 350 manevi şahsiyetin gün yüzüne çıkarılıp kaynak haline gelmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Çalışmalar çerçevesinde, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile Süleymaniye Medresesi, Beyazıt Kütüphanesi ve İstanbul Üniversitesi Yazma Eserler Kütüphanesinde çeşitli araştırma ve incelemelerde bulunduklarını belirten Toparlak, yıl sonuna kadar çok ciddi bilgi ve belgeye ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Toparlak, bu süreçte ulaşılacak en küçük bilgi ve ayrıntının kendileri için önemli olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
     Erzurumda geçmişte yaşamış olan ilim ve irfan abideleri hakkında bilmediğimiz daha çok şeyin olduğuna inanıyoruz. Onlar hakkında şu ana dek edindiğimiz bilgiler ve ulaşabildiğimiz kaynaklar, öyle sanıyoruz ki derya içerisinde ancak damla kadardır. Manevi dinamiklerimizin ilim ve irfanlarından daha çok istifade edebilmek hepimizin arzusudur. Aynı zamanda böyle bir imkana kavuşmak, Erzurum açısından da büyük önem taşıyor.
    
     Muhabir: Gamze İspirli / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Erzurumun manevi mimarları gün ışığına çıkarılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER