Erzurumda kamulaştırmada yolsuzluk soruşturması

Erzurumda kamulaştırmada yolsuzluk soruşturması -Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Sahte evraklar, tapular, banka dekontları ve makbuzlar düzenlenmiş. Burada tamamen nitelikli bir dolandırıcılık yapılmış. Ciddi manada işin


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamulaştırmadaki yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili Sahte evraklar, tapular, banka dekontları ve makbuzlar düzenlenmiş. Burada tamamen nitelikli bir dolandırıcılık yapılmış dedi.
     Küçükler, düzenlediği basın toplantısında, savcılık tarafından belediyede kamulaştırmada yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığını, ortaya çıkan bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi.
     Yapılan bir ihbar sonucu olayın ortaya çıktığını belirten Küçükler, Büyükşehir Belediye başkanı olarak şahsıma 1 Ekim tarihinde ihbar gelmiştir. Saat 17.00de gelen bu ihbarı, 2 saatlik bir çalışmam neticesinde saat 19.00da teftiş kurulu başkanını evinden çağırarak kendisine görev veriyorum. Teftiş kurulu başkanım 2 günlük bir çalışma neticesinde raporunu hazırladı ve 4 Ekim tarihinde şahsım tarafından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur dedi.
     Bu durumun arzu ettiği bir durum olmadığını ifade eden Küçükler, Sonuç itibarıyla dünya var olduğu sürece birileri hırsızlık yapabilecektir. Birileri usulsüzlük yapabilecektir diye konuştu.
     Yolsuzluk olayının belirlenmesinin ardından İller Bankası tarafından ödeme yapılmadan hesaplara el konulduğunu, bu miktarın yaklaşık 2 milyon 600 bin lira olduğunu vurgulayan Küçükler, şöyle devam etti:
     700 milyar liralık bir rakam bizzat İller Bankası tarafından ödeme yapılmadan el konuldu. Yine şahısların hesabına yatırılan bir o kadar miktar da şahıslar bu parayı kullanamadan hesaplarına el konularak milletin zararının önüne geçilmiş oldu. Yaklaşık olarak 2 milyon 600 bin liralık bir rakam. Bunun 1 milyon 600 bin lirası bloke edilmiş durumda. Geri kalan kısmı da Allahın izniyle tahsil edeceğiz. İlgililer bu konuda gerekli cezayı Türk adaleti önünde verecek.
     Küçükler, yolsuzluktan menfaat sağlayan veya gerçekleştiren kişilerin gerekli cezaları alacaklarına inandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Sahte evraklar, tapular, banka dekontları ve makbuzlar düzenlenmiş. Burada tamamen nitelikli bir dolandırıcılık yapılmış. Ciddi manada işin kılıfı hazırlanmaya çalışılmış, ona göre yapılmış. Olayın aslı çıktı. Bu işi yapan kişiler işi net olarak ikrar ediyorlar. Çünkü her şey ortada. Yakın bir zamanda netice alınır. Şu ana kadar hiç kimse tutuklanmış değil. Tabii bu tutuklanmama özellikle kamu görevlisi olduğu için. Sonuç itibarıyla soruşturma izni alınması gerekiyor. Bizim idari soruşturmamız da bir yandan devam ediyor.
     Küçükler, imar daire başkanının da açığa alındığını kaydetti.
     Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamulaştırmada hazırlanan sahte tapulara usulsüz ödeme yaptığı iddiasıyla personeli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda kamulaştırmada yolsuzluk soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER