Erzurumda 30 bin kişiye aşure dağıtıldı

Erzurumda 30 bin kişiye aşure dağıtıldı -Palandöken Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 25 ayrı noktada 30 bin kişiye aşure dağıttı -Belediye Başkanı Bulutlar: Muharrem ayının önemi çok büyüktür. Bu ayda savaş yapılması, kan dö


ERZURUM (A.A) - Palandöken Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 25 ayrı noktada 30 bin kişiye aşure dağıttı.
     Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Solakzade Camisinde vatandaşlara aşure dağıttı. Bulutlar, ayların sultanı Ramazan ayının ardından, diğer önemli bir ayında Muharrem ayı olduğunu söyledi.
     Bu ayda belediye olarak kardeşliğe, dayanışmaya, birlik ve beraberliğe vesile olsun düşüncesiyle aşure dağıttıklarını ifade eden Bulutlar, şöyle devam etti:
     Muharrem ayının önemi çok büyüktür. Bu ayda savaş yapılması, kan dökülmesi yasaklanmıştır. Bundan dolayı biz Muharrem ayında belediye olarak, birlik beraberliğe vesile olsun düşüncesiyle geleneksel olarak bu yıl etkinliğimizin üçüncüsünü düzenledik. Bu yıl düzenlenen etkinliğin farkı şudur; önceden tek cami önünde dağıtıyorduk. Bunu yaygınlaştırdık artık 25 noktada bu faaliyeti sürdürüyoruz. Şu anda yaklaşık 30 bin kişi bu faaliyetimizden istifade ediyor.
     Bulutların konuşmasının ardından aşure dağıtımına başlandı. Kurulan kazanlar önünde vatandaşlar aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda 30 bin kişiye aşure dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER