Erzurumda Segirt Gardaş Segirt Yürüyüşü

Erzurumda Segirt Gardaş Segirt Yürüyüşü -3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılanlara elma dağıtıldı -Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Çankaya: Alışverişlerimizi bile artık internetten yapıyoruz. Ciddi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Segirt Gardaş Segirt yürüyüşü düzenlendi.
     Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe katılanlar, Yakutiye Kent Meydanına kadar yürüdü. Öğrenciler ve vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları dövizlerle sloganlar atarak, yürümenin önemine dikkat çekti.
     Halk Sağlığı Müdürü Çankaya, Yakitiye Keydanında yaptığı açıklamada, 3 Ekimin Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya Yürüyüş Günü olarak ilan edildiğini belirtti.
     İnsanların vakitlerinin çoğunu bilgisayar başında geçirdiğini ifade eden Çankaya, Alışverişlerimizi bile artık internetten yapıyoruz. Ciddi şekilde fiziksel aktiviteden eksik kalıyoruz. Fiziksel aktivitedeki yetersizlik başta kalp damar hastalıkları, obezite, diyabet, hipertansiyon ve eklem hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın temel etkenlerinden birisidir dedi.
     Beslenme ve sağlıklı yaşam araştırmasında Türkiyede nüfusun yüzde 71,9unun fiziksel aktivite yapmadığını, yüzde 3,5inin de düzenli fiziksel aktivite yaptığını ifade eden Çankaya, bu hareketsizliğin getirdiği sürecin yetersiz beslenmeyle birleştiğinde obeziteye neden olduğunu vurguladı. Yetişkin bir insanın günde yarım saat tempolu yürümesi gerektiğini belirten Çankaya, şunları kaydetti:
     Düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı bilinmektedir. Yapılan çalışmalar fiziksel aktivitenin yararlı pisiko sosyal etkileri olduğu konusunda birleşmektedir. Kaygı, stres, depresyonun azaltılması, zihinsel sağlığın sürdürülmesi, psikolojik zindeliğin sağlanması gibi pozitif etkiler yaratmaktadır.
     Sağlık Müdürü Serhat Vançelik de kilo almamak için en önemli şartın tedbir almak olduğunu dile getirerek, Mesajımız Segirt Gardaş Segirt. Asıl hedef kitlemiz özellikle çok doğum yapmış annelerimiz. Her bir gebelik fiziksel aktivite yapılmadığı zaman kilo olarak geri dönüyor. Yürüyüşe her yaş grubundan katılımın olması sevindirici. Kış şartlarının çetin geçtiği Doğu Anadolu illerinde sadece 6 ay dışarıda spor yapılabiliyor. Evlerimizi de spor salonu haline getirebiliriz diye konuştu.
     Daha sonra yürüyüşe katılanlara elma ve su ikram edildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Segirt Gardaş Segirt Yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER