Erzurumda kurbanlık yakalama ekibi oluşturuldu

Erzurumda kurbanlık yakalama ekibi oluşturuldu -Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ekip, Erzurum Hayvan Pazarında tatbikat yaptı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediyesince oluşturulan kurbanlık yakalama ekibi hayvan pazarında tatbikat yaptı.
     Yaklaşan Kurban Bayramında yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale etmek için oluşturulan ekipte, aralarında bir veteriner hekiminde bulunduğu 5 belediye personeli görev yapıyor.
     Kaçan kurbanlıklara uyuşturucu enjeksiyon, zincir ve halatla müdahale edecek olan ekip, Erzurum Hayvan Pazarında yaptığı tatbikatta pazarda sahibinin elinden kaçan bir boğayı yakalayarak kamyonete bindirdi.
     Kurbanlık yakalama ekibinde görev yapan veteriner hekim Sat Tuanç, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu ekibin 24 saat görev yapacağını söyledi.
     Tuanç, ekibe ulaşmak isteyenlerin 153 nolu telefon hattını aramaları gerektiğini belirterek, Erzurumun en alt başından en üst başına 15 dakikada ulaşmaya çalışacağız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bugün bu kapsamda bir tatbikat gerçekleştirdik dedi.
     Geçen yıl Kurban Bayramında 250 kurbanlığa müdahale ederek sahiplerine teslim ettiklerini anımsatan Tuanç, kurbanlıkları genelde tek iğneyle bayılttıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda kurbanlık yakalama ekibi oluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER