Erzurumda Gönül Elçileri Projesi

Erzurumda Gönül Elçileri Projesi


ERZURUM (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri projesi, Aziziye ilçesinde tanıtıldı.
     Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsalın eşi Hande Ünsal, kentteki daire amirlerinin eşleriyle kaymakamlık salonunda bir araya gelerek, proje hakkında bilgilendirme yaptı. Ünsal, 2012 yılının Aralık ayında başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin 24 aylık bir proje olup, 5 alt projeden oluştuğunu ifade etti.
     Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenmenin alt projeler olduğunu vurgulayan Ünsal, şunları kaydetti:
     Bu proje toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık oluşturmak, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Gönül Elçileri Projesinin ilk adımı koruyucu aile projesidir. Yaşam her zaman düşünülenler gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm, hükümlülük gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremez ve çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelirler.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER