Erzurumda Engelliler Haftası etkinliği

Erzurumda Engelliler Haftası etkinliği


ERZURUM (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Engelli Hakları Sözleşmesinin Ek protokolünün imzalanarak bireysel başvuru hakkımızın verilmesini istiyoruz dedi.
     Havuzbaşındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Burada basın açıklamasını okuyan Efe, bir kaç kent dışında Türkiyede, hala engelliler için erişilemez alanların bulunduğunu söyledi.
     Ulaşım alt yapısının yeterli olmadığını, en gelişmiş kentlerde bile güvenli olmadığını belirten Efe, şunları kaydetti:
     Engelliler geçirdikleri kazalarda suçlu bulunuyor. Engellilere verilen aylıklar açlık sınırının altında kalıyor ama bu insanlardan tedavileri için bile katkı payı isteniyor. Engelli aylıklarının insan onuruna yaraşır bir yaşam için gerili düzeye çıkarılmasını. İlköğretimden itibaren tüm eğitim kademelerindeki sorunların hızla giderilmesini, sağlık alanında da düzenlemeler yapılmasını ve Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinin ek protokolünün imzalanarak bireysel başvuru hakkımızın verilmesini istiyoruz.
     Törene katılan Küçükler de, Temmuz ayı itibariyle engelliler ile ilgili yapılacak düzenleme çalışmalarının uygulamaya gireceğini ifade etti.
     Bu arada Küçükler, törenin düzenlendiği alana tekerlekli sandalyeli vatandaşların çıkamaması üzerine yapacakları çalışmalarla söz konusu sorunu çözeceklerini söyledi.
     Öte yandan tören alanındaki engelli vatandaşlara, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından gül verildi.
     (SGP-AKS)
<< Önceki Haber Erzurumda Engelliler Haftası etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER