Erzincan, e

Erzincan, e-belediye sistemine geçti


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Belediyesince 15 Ekimden itibaren başlatılan e-belediye sistemiyle vatandaşlar, tahsilat, borç sorgulama, nikah başvurusu gibi bir çok hizmeti internet üzerinden yapabiliyor.
     Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Meydanında kurulan stantta broşür dağıtarak vatandaşları e-belediye sistemi hakkında bilgilendirdi.
     Çakır, burada yaptığı açıklamada, vatandaş ve hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışı güttüklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Önce bankalardan ödeme yapabilme imkanı ile başladık bu işe. Daha sonra kent merkezindeki tahsilat veznesi sayımızı ikiye çıkardık. Yeni yıl ile birlikte ATMlerden tahsilata başlıyoruz. Şu anda da internet üzerinden su, ilan, reklam, emlak ve çevre temizlik vergileri, borç sorgulama ve tahsilat işlemlerini yapıyoruz. Nikah başvurularını da yine aynı sistem üzerinden kabul ediyoruz. Dörtyol merkezde açtığımız bu çadırda 1 hafta boyunca sistemin tanıtımını yaparak, sistemin nasıl kullanılacağını anlatacağız. Bu sistemin kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
     Belediye başkanı Çakıra, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal da eşlik etti.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER